Teröre karşı sahte plaka uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı sahte plaka uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 14:14

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), son günlerde sahte plakalı araçların başta terör saldırıları olmak üzere hırsızlık ve gasp gibi yasadışı olaylarda kullanılması üzerine bir uyarı genelgesi yayınladı. Genelgede terör olaylarına karşı araç plakalarının mevzuata uygun, orijinal ve okunaklı olması konusunda dikkatli olunması istendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Kayseri ve Ortaköy’de yaşanan terör saldırılarının ardından TŞOF, sahte plaka konusunda uyarı genelgesi yayınladı. Kayseri’de 15 askerin şehit

Teröre karşı sahte plaka uyarısı

olduğu bombalı terör saldırısında kullanılan Kırıkkale (71) plakalı aracın plakasının sahte olduğu belirlenmişti. İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet otobüsüne de bombalı araçla saldırı düzenlenmişti. Genelgede plaka basımı konusunda kurallara uygun hareket edilmesi istenerek, şu görüşlere yer verildi:

TERÖR OLAYLARINDA KULLANILIYOR

“Tescil plakalarının basım yetkisi Karayolları Trafik Kanunu gereğince TŞOF’a verilmiştir. Federasyonumuz da yetkilendirdiği meslek odaları vasıtasıyla bu görevi yerine getirmektedir. Söz konusu düzenlemede plakaların nitelikleri, ölçüleri, harf ve rakam gruplarının renkleri belirlenmiştir. Düzenlemenin bu amir hükümlerine riayet etmek ve belirlenen kıstaslara uygun plaka basımını gerçekleştirmenin yasal zorunluluk olduğu konusunda müteaddit defalar genelgeyle odalarımız uyarılmıştır.

Haberin Devamı

Yurt genelinde özellikle de son dönemlerde sahte plakalı araçların başta terör olayları olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasadışı işlerde kullanıldığı göz önüne alındığında plakaların mevzuata uygun orijinal ve okunaklı olması büyük önem arz etmektedir.

BELGESİZ PLAKA BASIMINA CEZA

Bu nedenlerle plaka harf ve rakam gruplarının tüm il ve ilçelerde aynı ebatta basılması, boyaların dayanıklı olması, plakaların tek tip olması, plaka basım talep belgesi ibraz edilmeden plaka basımının yapılmaması gerekmektedir. Mevzuata uygun plaka basımının gerçekleştirilmesini, aksi hareket edilmesi halinde hukuki ve cezai sorumluluk doğacağını, odaların plaka basım yetkisinin iptali dahil her türlü idari tedbire başvurulacağının bilinmesini isteriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!