Teröre karşı ‘Ekin Yüz’ çözümü

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı ‘Ekin Yüz’ çözümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 16:13

Tamamı Türk mühendislerin tasarladığı ‘Ekin Yüz’ sistemi, Berlin’de bugün sona eren Avrupa Polis Kongresi’nde tanıtıldı.

Haberin Devamı

EKİN Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 20. Avrupa Polis Kongresi’ne katıldı. 20 ayrı ülkeden 500’e yakın güvenlik uzmanının katıldığı kongrede konuşan Ekin, güvenli şehirler yaratmada teknolojinin önemini anlattı. 

Tamamı Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ‘Ekin Yüz’ adlı sistemin tanıtımını da yapan Akif Ekin, “Bu sistemle yüz olmadan yüzü tanımak mümkün. Bu özelliğiyle kamu güvenliği sağlanması da çok kolay” dedi.

EKİN YÜZ BU PROBLEMİ ÇÖZER’

Sınır güvenliği ve terör konusuna da değinen Ekin, şunları söyledi: “Almanya'da bir mülteci altı yedi farklı isimle sığınma talebinde bulunabiliyor. Almanya ve Avrupa’da bu büyük bir sorun. Avrupa ülkelerinde ana gündem maddeleri arasında sınır güvenliği ve farklı kimliklerle yapılan başvurular yer alıyor. Türk mühendislerinin gayretiyle tasarlanan ve geliştirilen yüz olmadan yüz tanıma sistemi, bu sorunu çözecek.”

Haberin Devamı

SINIRLARDA KULLANILABİLİR

Sistemin Azerbaycan ve Arap ülkelerinde kullanıldığını belirten Ekin, şöyle devam etti: “Eskiden sadece aranan ya da kayıtlı kişiler için tanıma yapılabiliyordu. Yeni geliştirdiğimiz teknolojiyle artık herkesin yüzü arşivlenecek. Bu, sınır kapılarından alışveriş merkezlerine, statlardan toplum hayatımızın geçtiği tüm alanların güvenli olmasına hizmet edecek, her yerin güvenliğini sağlayacak. Canlı görüntü üzerinden, görüntü arşivinden, veri bankasından veya kullanıcı tarafından yüklenen görüntülerle gerçek zamanlı sorgulama yapabilen bu sistem, aranan kişileri yüksek doğruluk oranıyla tespit ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!