Terörden yargılanan öğrencilerin tahliye talebi reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Terörden yargılanan öğrencilerin tahliye talebi reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 10:59

Terörden yargılanan öğrencilerin tahliye talebi reddedildi

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da geçen 11 Şubat günü gözaltına alınan 14 üniversite öğrencisinden tutuklu 8'inin tahliye talebi reddedildi.

Akdeniz Üniversitesi'nde kurdukları öğrenci derneği üzerinden terör örgütü PKK'ya eleman kazandırdıkları iddia edilen 8'i tutuklu 14 sanık hakkında örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçundan 11 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında sanıklardan Gizem Coşkun Bakırköy Kapalı kadın cezaevinden, Pelin Yapıcı ise Tarsus Cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Antalya L tipi cezaevinde tutuklu diğer 6 sanık ise mahkemede hazır bulundu. Savunmaları alınan sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Felsefe Bölümü öğrencisi olduğunu söyleyen tutuklu sanıklardan S.T., savunmasını Kürtçe yaptı. 2014 yılında felsefe bölümünde eğitim görmek için Silopi'den Antalya'ya geldiğini belirten S.T., basın açıklamalarına katılmasının suç olarak görüldüğünü iddia etti. Örgüt üyesi değil, HDP üyesi olduğunu belirten Tan, “Akdeniz öğrenci derneğinin kurucusu da üyesi de değilim. Derneğe ait olduğu iddia edilen anahtar da bende kalmadı" dedi.

Tutuklu diğer sanık F.İ. ise hem Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğunu, aynı zamanda DİHA muhabirliği yaptığını belirterek, terör örgütüne eleman kazandırdığı iddia edilen derneğin hiçbir faaliyetinin olmadığını ileri sürdü. Bu derneği Akdeniz Üniversitesi'ne eğitim görmeye gelen gençlere yardımcı olmak amacıyla kurduklarını belirten F.İ., “Bunda illegal bir durum yok. Ben dördüncü sınıf öğrencisiyim. Antalya'ya ilk geldiğimde benim kalacak yerim yoktu. Bu nedenle 15 gün çadırda kaldım. Bizler yoksul ailelerin çocuklarıyız" dedi. Tutuklu bulunduğu Antalya L tipi cezaevi koşullarının Guantanamo'dan daha kötü olduğunu ileri süren F.İ., terör örgütü üyesi değil, gazeteci olduğunu söyledi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!