Terör yeniden tanımlansın

Güncelleme Tarihi:

Terör yeniden tanımlansın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan, Davos’ta yabancı medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda eski ABD Başkanı Bush döneminde ortaya atılan Büyük Ortadoğu Projesi’nin bittiğini ima ederek, "Özellikle Ortadoğu’da terör yeniden tanımlanmalı" dedi.

İSRAİL’in Gazze’ye yönelik saldırısında Hamas’tan yana tavır koyduğu gerekçesiyle, Tel Aviv yönetimi ve dünyadaki önemli Musevi kuruluşları tarafından eleştirilen Başbakan Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak için bulunduğu Davos’ta Ortadoğu ile ilgili yeni bir öneride bulundu.

Yeni proje olmalı

Erdoğan dün Rinaldi Otel’de bazı yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, isim vermeden Bush döneminde ortaya atılan Büyük Ortadoğu Projesi’nin bittiğini ima ederek, "Özellikle Ortadoğu’da terörün yeniden tanımlanması gerektiğini" söyledi. Erdoğan, Avrupa ile karşılaştırıldığında Ortadoğu’da Türkiye’nin en iyi dili konuştuğunu belirtti.

Yabancı basın mensupları Erdoğan’a en fazla Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili soru yöneltti. Erdoğan bu soruları yanıtlarken, en ilginç yaklaşımı Ortadoğu’da terörizmle mücadelede ortaya koydu. Erdoğan şunları söyledi: "Başkan Obama, Ortadoğu’da terör ve terör gruplarını yeniden tanımlamalıdır, bu tanımlama doğrultusunda Ortadoğu’da yeni bir Amerikan politikası şekillenmelidir. Buna göre Ortadoğu’ya, yeni bir terörle mücadelede bir proje uygulanması gerekir. Bu bireysel bazda olabilir, kurumsal bazda olabilir, devlet bazında olabilir. Bunların hepsinin bir tanımının, bir değerlendirmesinin yapılması lazım."

Gazze’de orantısız güç

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kendisine, İsrail’in Filistin topraklarının üçte ikisini işgal ettiğini söylediğini de aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orada orantısız güç kullanıldı. Gazze İsrail toprakları değil. Gazze’ye bu kadar duyarsız kalanları burada kınıyorum. Hangi ırk, hangi dinden olursa olsun. Hepimizin ortak paydası insanlıktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!