Terör şehitleri Ali Topçuoğlu Cami'sinde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Terör şehitleri Ali Topçuoğlu Camisinde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 09:40

Terör şehitleri Ali Topçuoğlu Cami'sinde anıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te Ali Topçuoğlu Cami'sinde FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ve terörle mücadele sırasında şehit olanlar ise; '15 Temmuz ve Terör Şehitlerimizi Anma Programı' düzenlendi. Şehitler için düzenlenen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer'in de katıldığı programda Kur'an-ı Kerim hatmi ve mevlit okundu.

'15 Temmuz ve Terör Şehitlerimizi Anma Programı' dün gece Ali Topçuoğlu Cami'sinde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen mevlit programına; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları ve milletin devletine sahip çıkmasının önemini anlatarak o gece Gaziantep'te yaklaşık 300 bin kişinin meydanlara indiğini hatırlatarak, "Sizler zor zamanda Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın 'meydanlara inin' sözünü yerine getirerek meydanları doldurunca tankı olan, topu ağır silahları olanlar yerlerinden dışarıya çıkamadı" dedi.

Vali Yerlikaya 15 Temmuz gecesinde demokrasiye sahip çıkan milletin 241 şehit verdiğini vurgulayarak, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. İl Müftüsü Ahmet Çelik ise konuşmasında şehitlik mertebesinin önemini anlattı. Gaziantep Mevlevihanesi Tasavvuf Korosu tarafından okunan mevlidin ardından İlahiyatçı Yazar Mutasavvıf Mahmut Nedim Aksoy mevlit duası yaparak Türkiye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerini ve terörü lanetleyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve geceye katılan protokol mensupları vatandaşlarla kucaklaşarak birlik ve beraberliğin devamlılığını diledi. Vali Ali Yerlikaya; etkinliği organize eden Ali Topçuoğlu'nu da duyarlılığından dolayı kutladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!