Terör saldırılı tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Terör saldırılı tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 09:17

İZMİR'in Konak İlçesi'nde bulunan günde yaklaşık bin 200 hastanın başvurduğu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin afet, terör ve kitlesel yaralanmalı olaylara hazır olması amacıyla yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Haberin Devamı

Senaryo gereği bombalı terör saldırısında yaralanan çok sayıda kişi hastaneye getirilerek tedaviye alındı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kitlesel yaralanmalı acil tatbikat öncesi senaryo gereği yaralı gibi davranacak olan hastane çalışanlarına makyaj yapıldı. Daha sonra senaryo kapsamında, Basmane Garı önünde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Patlama nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan 32'si ambulanslarla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Acil servis girişinde ilk değerlendirmesi yapılan yaralılar, aciliyet derecelerine göre kırmızı, sarı ve yeşil alanlara ayrılarak acil servis içine alındı. Hastane yönetimi ve acil servis ekibinin alarm durumuna geçtiği olayda acil servis içinde durumu ağır olan yaralılara müdahale edildi. Yaralıların bir kısmı monitörlere ve solunum cihazına bağlandı, bazı yaralılar ameliyathane ve yoğun bakımlara gönderildi, durumu daha iyi olan yaralılar ise ilk müdahalenin ardından servislere yatırıldı. Hastane içinde olay yönetim merkezi kurularak sağlık personelinin hızlı ve koordineli bir şekilde müdahaleleri yapmalarının sağlandığı tatbikatı, acil serviste bulunan bazı hasta ve yakınları gerçek sandı.

Haberin Devamı


"24 SAAT HAZIR OLUNMALI"
Tatbikatı yöneten Acil Servislerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, "Terörün tüm dünya için bir tehdit oluşturduğu çağımızda, hastaneler ve sağlık kuruluşlarının bu olaylara karşı 24 saat hazırlıklı olması hayati bir önem taşımaktadır. İzmir ve Ege Bölgesi'nin en büyük kapasiteli acil servis ve yoğun bakım birimlerini bünyesinde barındıran hastanemizde, acil servisimiz yeniden düzenlenerek acil servis önü ve içi genişletilmiş, çok sayıda ambulans ve yaralının kolaylıkla ulaşarak hızlı bir şekilde tedavi edilebileceği ortam yaratılmıştır. Umarız böylesi olaylar ülkemizde hiç yaşanmaz, ama biz her türlü afet ve terör eylemine karşı eğitimlerle hazırlıklarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!