Terör örgütü PYD, Barzani'nin ofislerini kapattı

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütü PYD, Barzaninin ofislerini kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 16:36

Suriye'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) ofisi kapatıldı.

Haberin Devamı

Suriye'nin kuzeyinde Barzani'ye yakınlığıyla bilinen ENKS'ye bağlı 54 ofis, ruhsatı olmadığı için kapatıldı. Suriye'de, terör PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye yakın yerel güvenlik birimi 'Rojava Özerk Yönetimi Asayişi', Barzani'ye yakın olan "Suriye Kürt Ulusal Konseyi"nin (ENKS) Kamışlı ofisini kapattı.  Kuzey Irak merkezli Rudaw'a konuşan ENKS'den bir kaynak, "Rojava Özerk Yönetimi Asayişi'ne bağlı bir grup Kamışlı ofisimizi kapattı" dedi. Kaynak, "Asayiş mensupları 11 üyemizi de gözaltına aldı" diye konuştu.

DAHA ÖNCE ÇALIŞMA İZNİ OLMAMASI GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ

Sputnik'in haberine göre, 'Rojava Özerk Yönetimi Asayişi', önceki ENKS ofislerini kapatma gerekçesinde ise ofislerin resmi çalışma iznine sahip olmamasını ileri sürmüştü. 'Rojava Özerk Yönetimi Asayişi' yaptığı açıklamada, resmi bir izin olmadan hiçbir parti bürosunun çalışamayacağını ve yeni büro açamayacağını açıklamıştı. ENKS ise, 'Özerk Yönetimin' verdiği kararı tanımadıklarını ve yerine getirmiyeceklerini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!