Terör operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Terör operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2017 10:14

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör operasyonda üç kişi gözaltına alındı, ancak silah ya da patlayıcı madde bulunamadı.

Haberin Devamı

BRÜKSEL’in Molenbeek bölgesindeki operasyon sırasında bazı sokaklar tamamen kapatıldı. Özel birlikler, helikopter destekli operasyonda en az dört ev ve bir kafede arama gerçekleştirdi. Belçika basına göre üç saat süren operasyonda silah ya da patlayıcı madde bulunamazken, üç kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanmayan şüpheliler, yarın hakim karşısına çıkacak.

Brüksel havalimanı ile bir metro istasyonunu 22 Mart 2016’da hedef alan saldırıların ardından ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek ikinci düzey olan üçte tutuluyor. Polislerin yanı sıra askerler de sokaklarda ve önemli binaların önlerinde güvenlik önlemi alıyor.

EN ÇOK BELÇİKA’DAN GİTMİŞ

Belçika, DEAŞ’a katılımın en fazla olduğu Avrupa ülkelerinden biri. İçişleri Bakanı Jan Jambon’un 26 Nisan 2016’da Avrupa Parlamentosunda (AP) yaptığı konuşmaya göre, Irak ve Suriye’ye savaşmaya giden, orada ölen ya da gitme planları yapan 611 Belçika vatandaşı bulunuyor.
Ağırlıklı olarak Kuzey Afrika kökenli Müslümanların yaşadığı Molenbeek’te daha önce de çok sayıda operasyon gerçekleştirilmişti. 13 Kasım 2015’te Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırılarını gerçekleştirenlerin Molenbeek’te yaşadığı belirlenmişti.
Saldırılardan sonra Brüksel’e dönen Salah Abdeslam da Molenbeek’te yakalanmıştı. 22 Mart Brüksel saldırıları sonrası, Molenbeek’te saldırılarla ilgili olduğu belirtilen bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!