Terör mağdurlarına AFAD ve Türk Kızılayından destek

Güncelleme Tarihi:

Terör mağdurlarına AFAD ve Türk Kızılayından destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:10

- Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor - Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede gıda ihtiyacı bulunan ailelere, AFAD ve Türk Kızılayınca gönderilen gıda malzemeleri güvenlik güçlerince ulaştırılıyor

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yürüten güvenlik güçleri, ihtiyaç sahibi ailelere de AFAD ve Türk Kızılayınca gönderilen gıda malzemelerini dağıtıyor.

İdil'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurlar ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" başarıyla devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları, özellikle Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlar sırasında vatandaşların mağdur olmaması için de gerekli önlemleri alıyor.

Güvenlik güçlerince ihtiyacı olan ailelere AFAD ve Türk Kızılayınca gönderilen gıda paketleri, İdil Kaymakamlığının koordinasyonunda ulaştırıldı.

Haberin Devamı

- Zırhlı araçlarla evlere götürüldü

Bu kapsamda, Aşağı Mahalle'de oturan vatandaşların "155 Polis İmdat Hattı"na gıda ihtiyaçları bulunduğunu bildirmesi üzerine güvenlik güçleri, zırhlı araçlara yükledikleri gıda maddeleriyle adreslere gitti. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından gıda malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Vatandaşlardan M.Ş, yardım paketlerini getiren güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Operasyon bölgesinde bulunan evini terk ederek Aşağı Mahalle'deki yakınlarının yanına sığınmak zorunda kaldıklarını ifade eden M.Ş, 4'ü çocuk 7 kişi kaldıkları evde gıda malzemesinin tükenmesi üzerine güvenlik güçlerinden yardım talep ettiklerini belirtti.

Taleplerinin kısa sürede yerine getirildiğini vurgulayan M.Ş, operasyonların en kısa sürede başarıyla tamamlanmasına yönelik temennisini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!