Terme’de ramazan sokağı ilgi odağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Terme’de ramazan sokağı ilgi odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 16:25

Terme’de ramazan sokağı ilgi odağı oldu

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Terme İlçesi'nde ırmak boyunda bu yıl ilk defa oluşturulan Ramazan Sokağı vatandaşların ilgi odağı oldu. Ramazan Sokağı'nın açılış kurdelesini kesen Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, "11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm güzellikleriyle yaşanabilmesi için oluşturulan Ramazan Sokağı’nda amacımız kültür ve maneviyat ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirmek" dedi.

Terme Belediyesi tarafından Ramazan Ayı'na özel olarak hazırlanan Ramazan Sokağı, düzenlenen törenle açıldı. Terme ırmak boyuna kurulan ve Ramazan Ayı boyunca kültür ve maneviyat ağırlıklı programlarla Terme halkına hizmet verecek olan Ramazan Sokağı'nın açılışına vatandaşlar ilgi gösterdi. Akşam namazı sonrası gerçekleştirilecek olan Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kuran-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri ile tiyatro, oyunlu yarışmalar, konser gösterilerinin yer alacağı belirtildi. Sokakta hediyelik eşya, şerbetçiler, tatlıcılar, çay ocakları, oyuncakçı ve yöresel lezzetlerin olduğu dükkanlar bulunuyor.
Açılış programında konuşma yapan Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul," Terme'miz her şeyin en iyisine layık. Ramazan Sokağının tüm Terme halkına hayırlı olmasını diliyorum. Terme’de ilk defa gerçekleşen Ramazan Sokağında halkımızın mutlu ve güzel zamanlar geçirmesini temenni ediyorum. 11 ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm güzellikleriyle yaşanabilmesi için oluşturulan Ramazan Sokağında amacımız kültür ve maneviyat ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirmek" şeklinde konuştu. Açılış kordalesini kestikten sonra Ramazan Sokağında yer alan dükkanları tek tek gezen Başkan Kul, esnaflar ve vatandaşlarla sohbet etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!