Terme’de köprü ve istinat duvarı sorunu

Güncelleme Tarihi:

Terme’de köprü ve istinat duvarı sorunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 19:24

Terme’de köprü ve istinat duvarı sorunu

Haberin Devamı

Sait KUZU/TERME, (DHA) – SAMSUN’un Terme ilçesinde ki okullar bölgesinde bulunan trafiğe açık köprünün yan istinat duvarı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Duruma tepki gösteren Terme Arama Kurtarma Derneği Başkanı Osman Çalışkan, “Köprünün bağlı olduğu istinat duvarı çökme tehlikesi ile karşı karşıya ve oradan okul öğrencileri sık sık geçiyor. Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Ancak konu ile alakalı olarak hala bir gelişme yaşanmadı” dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde yaşanan aşırı yağmurların sonrası dereler ve ırmaklarda meydana gelen yükselmeler köprü ve istinat duvarlarına zarar verdi.Öğrenci servisleri ve ağır tonajlı araçların geçtiği köprülerde bazı demir ayaklar yan yatarken bölgedeki istinat duvarı da yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yetkileri uyardıklarını ancak bir gelişme olmadığını söyleyen Terme Arama Kurtarma Derneği Başkanı Osman Çalışkan, “DSİ 7’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan köprünün ayakları ve istinat duvarı zarar gördü. Burada belediye tarafından kapatmak için demir levhalar konuluyor. Ancak vatandaşlar bu köprüyü kullanmak için levhaları kaldırıp tekrar köprüyü kullanıyor. Biz vatandaşlarımızı konu ile alakalı olarak uyarıyoruz. İstinat duvarı çökme tehlikesi ile karşı karşıya ve oradan da okul öğrencileri geçiyor. Biz bu ile ilgili gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Ancak konu ile alakalı olarak hala bir gelişme yaşanmadı. Bir şeylerin yapılabilmesi için can yanması mı gerekiyor” dedi.

TERME BELEDİYE BAŞKANI KUL: GEREKLİ MÜRACATLAR YAPILDI

Köprülerin ve istinat duvarlarının durumundan haberleri olduğunu ve yetkili mercilere durumu bildirdiklerini söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Köprülerimiz sel ve aşırı yağışlardan dolayı zarar görmüş ve istinat duvarlarında sorun oluşmuştur. Aynı bölgedeki bir köprümüz zarar görmüştür. Ancak trafiğe açıktır. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda köprümüz her su yükselmesinde trafiğe kapatılmaktadır. Bunun çözümü için DSİ ve AFAD yetkililerine bilgi verilmiş, müracaatlar yapılmıştır. Bu ıslahlar için proje hazırlanmış ve ilgili bakanlığımıza sunulmuştur. Yatırım programına alınması beklenilen proje gerçekleştirilirse ilçemizde sel ve taşkın sorunu çözülecektir” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!