Terme belediyesinde teknolojik devrim

Güncelleme Tarihi:

Terme belediyesinde teknolojik devrim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 16:05

Terme belediyesinde teknolojik devrim

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TERME Belediyesi, ilçe halkına kaliteli ve hızlı hizmeti sunmak noktasında teknolojiyi de en iyi şekilde kullanmaya devam ediyor. Belediye, ''akıllı kent'' olma yolunda hızla ilerliyor.



Terme Belediyesi teknolojinin her imkanından yararlanarak belediye hizmetlerine vatandaşın daha çabuk ve kolay ulaşmasını sağlayacak ilk adımı attı ve “belediye yönetim bilgi sistemleri” satın aldı. Programların satın alındığı şirket yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Günümüzde aklı, bilimi, teknolojiyi kullanmadan hedeflediğimiz vizyonu gerçekleştirmemiz mümkün değil. Sistemler faaliyete tam geçtiğinde vatandaşlarımız daha kaliteli ve daha etkin hizmet alacak” dedi.



440 BİN LİRALIK YATIRIM



Belediye yeni satın aldığı ve yakında faaliyete geçecek Yönetim bilgi sistemi (YBS), Elektronik belge ve Arşiv yönetim sistemi (EBYS+ARŞİV), Süreç yönetim sistemi (SYS), Vatandaşlık ilişkileri yönetimi (CRM), Coğrafi bilgi sistemi (GIS), İnteraktif belediyecilik (E-Belediye), uygulamaları ile vatandaşın işlemlerini kolaylaştıracak. Geçiş entegrasyonunun 4 ayda tamamlanması planlanan sistem 440 bin liraya mal oldu.



TERME YENİLENİYOR



Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,” Yeni kurulacak sistemler sayesinde hizmetlerimize şeffaflık gelecek. Terme Belediyesi’ne herhangi bir iş için başvuran vatandaşlarımız, işlemin hangi aşamada olduğunu, hangi birimin takip ettiğini veya niçin beklediğini bilgisayar ve cep telefonunu kullanarak görebilecek. Elektronik imza sistemiyle de hem ben hem de ilgili birim müdürümüz internetin olduğu her yerden imzasını atabiliyor. Böylece hizmette aksaklık olmuyor, işlemler süratleniyor. Vatandaşın evrakı kısa sürede sonuçlandırılıyor. Halka hizmet hakka hizmettir. Dolasıyla vatandaşa etkin ve kaliteli hizmet sunmak adına sürekli olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz” diye konuştu.



AKILLI BELEDİYECİLİK



Terme halkına söz verdikleri bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kul, “Çağımızın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanarak, vatandaşımıza hizmetin en güzelini, en kalitelisini ve en kolayını sunmak gayesiyle çıktığımız yolda bugün önemli bir yol kat ettik. Bu anlamda vatandaşlarımızın belediyelerine en kolay şekilde ulaşabilmeleri, daha iyi hizmet alabilmeleri ve başta ödemeler olmak üzere belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerine internet ortamında ulaşabilecekleri uygulamalara geçiyoruz. Teknolojinin ve Akıllı Belediyeciliğin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşımızın hizmete daha kolay ulaşmasını sağlayacağız” dedi.



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!