Termal otellerde yaz doluluğu

Güncelleme Tarihi:

Termal otellerde yaz doluluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 12:44

Termal otellerde yaz doluluğu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ZAFER Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, seçim sonrasında bölge otellerinde doluluk oranının arttığını belirterek, Afyonkarahisar'da turizmin 12 ay sürdüğünü ifade etti.

Termal turizm başkenti Afyonkarahisar'da 24 Haziran'daki seçimlerden sonra oteller tamamen doldu. ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, termal keyfinin Afyonkarahisar'da 12 ay sürdüğünü söyledi. Afyonkarahisar'ın termalin ve lezzetin başkenti olduğunu belirten Gümüşhan, "Eskiden termal kış bilinirdi. Şimdi ise 12 aya yayıldı. Son 5 yıldır termal sezonu temmuz, ağustos ve özellikle eylül aylarına yayıldı. Yaz ayındaki doluluğumuz kış ayındaki doluluğu geçmiş durumda. Bütün otellerimiz bu durumda. Afyonkarahisar'ı özellikle yerli tatilci tercih ediyor" dedi.

SEÇİMLERİN ERKEN YAPILMASI PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ

Seçimlerin erken yapılmasının piyasayı hareketlendirdiğini dile getiren Ali Gümüşhan, bunun otellerdeki doluluk oranını arttırdığını ifade etti. Gümüşhan şöyle konuştu; “Afyonkarahisar'da yaz sezonu seçimden sonra hareketlenmeye başladı. Seçimlerin öne alınması ve 24 Haziran'da yapılması bizim işimize yaradı. Seçimden sonra hareketlilik başladı. Bu hareketlilik aralık ayı sonuna kadar devam eder. Yüksek bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Dünya Motorkros Şampiyonası da Afyonkarahisar'da yapılacak. Aynı zamanda 9 günlük Kurban bayramı var. Bunların hepsi bizim için olumlu ve sevindirici" dedi.

'AKDENİZ VE GÜNEYDE YER BULAMAYANLAR GELİYOR'

Sahillerde yer bulamayan tatilcilerin de Afyonkarahisar'a geldiğini vurgulayan Gümüşdağ, "Sahiller dolmuş durumda. Orası dolu olduğu zaman misafirlerimiz bize geliyor. 2015 yılında biz bunu yaşadık. Antalya doluyken gurbetçilerimiz Afyonkarahisar'a geliyor. Eskiden 3 veya 4 gün kalıyorlardı. Şimdi ise 9 gün kalıyorlar. Özellikle bizim bu bölgeye Belçika, Hollanda, Danimarka'dan gurbetçilerimiz geliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!