Termal dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Termal dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 22:16

Bursa’yı en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline getirmesi hedeflenen proje için 20 Haziran’da ihale var. 13 yıldır projenin gündemde olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Düne kadar deri temizliğinde kullanılan 90 derece sıcaklıktaki termal suların, sağlık turizminde kullanılabileceği, turistik tesislerin yapılabileceği güzel bir alan burası ve projesi hazır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ROMA döneminde kaplıcaları ile ün yapan Bursa, yeniden kaplıca merkezi olmak için harekete geçti. Türkiye’nin termal şifa merkezi haline gelmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projesi hazır. Bursa’da solunum yolları, sinir, eklem, kas romatizmaları, gut, aşırı şişmanlık, kadın hastalıkları, böbrek ve safra yolları hastalıklarını iyileştirme özelliğine sahip şifalı sular bulunduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projede kamulaştırması biten 22 dönüm alan 20 Haziran’da ihaleyle satışa çıkıyor. Sıcaksu – Tabakhaler Bölgesi’nde alanın yüzde 75’inin mülkiyetini büyükşehir olarak aldık” dedi.

Haberin Devamı

TAHLİYE EDİLDİ

Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Sırameşeler, Çekirge, Çarşamba ve Altıparmak’a kadar uzanan bölgeyi etkileyen tabakhanelerdeki dönüşümün 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olduğunu hatırlatan Altepe, şehrin dışında olan tabakhanelerin zamanla şehrin tam kalbinde kaldığını ve kent hayatına büyük rahatsızlık vermeye başladığını belirtti. Altepe şöyle konuştu: “Buradaki 135 deri fabrikası tahliye ettik. Taşınmadan sonra 10 yıldır da bölge ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle yer sahipleriyle müteahhitlerin arasını bulalım dedik sonuç alınamayınca devreye girdik.”

DAMGA VURACAK

Çalışmaların tek elden yürütülmesi için tüm hissedarları belediyeye çağırıp yetki istediklerini kaydeden Altepe, “Yetkiyi veren verdi, büyük çoğunluğu ise kamulaştırma istedi. Kamulaştırmaların da yüzde 75’ini tamamlandık. Birkaç ay içinde mülkiyet sorunu tamamen çözülmüş olacak. Artık çalışmaların da startı veriyoruz. Malcılar ve Tolon fabrikalarının olduğu 22 dönümlük bir alanı satışa çıkarıyoruz. Böylelikle dönüşümde ilk etap başlamış oluyor. Bursa’nın kalbinde bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacak. Metro, teleferik istasyonları ile Uludağ’a, tarihi bölgelere, kongre merkezine, metro ve teleferikle ulaşılabilecek. Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Termal dönüşüm

PROJEDE NELER VAR

PROJEDE termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleri yer alacak. Karayolu, havayolu ve denizyolu ulaşımına eşit mesafelerde olan termal turizm bölgesi ayrıca, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanında yer alacak Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattı istasyonu ile şehrin zirvesine de bağlanacak. Sıcaksu Bölgesi ile ilk adımın atılacağı Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, İpekiş Termal Kür Merkezi, Yeni Kaplıca ve Çevresi, Merinos Stadyumu ve Çevresi Etapları tamamlandığında Kültürpark, Merinos Kongre Merkezi ve Kent Meydanıyla da bütünleşecek olan proje, kamu-özel işbirliği ile tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!