Terim'in oyu Kaka'ya Şükür'ün oyu Nesta'ya

Güncelleme Tarihi:

Terimin oyu Kakaya Şükürün oyu Nestaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 12:01

FIFA'nın 2006 yılında dünyanın en iyi futbolcusunu (World Player) seçmek için yaptırdığı oylamada, Türkiye adına Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Brezilyalı Kaka'ya, milli takım kaptanı olarak da Hakan Şükür, İtalyan Alessandro Nesta'ya oy verdi.

FIFA, 2006'da dünyanın en iyi futbolcusu olarak İtalya Milli Takımı'nın kaptanı ve Real Madrid'in futbolcusu Fabio Cannavaro'yu seçerken, oylama için seçilen birçok ülkenin milli takım teknik direktörleri ve kaptanları arasında Türkiye'den Fatih Terim ve Hakan Şükür de yer aldı.

Teknik direktör Terim, en iyi futbolcu sıralamasında ilk sırayı AC Milan'da forma giyen Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka'yı gösterirken, ikinci sıraya yine AC Milan'da forma giyen İtalyan Gennaro Gattuso'yu (AC Milan), üçüncülüğe ise Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o'yu yazdı.

Milli takım kaptanı Hakan Şükür ise İtalya Milli Takımı'nda ve AC Milan'da oynayan Nesta'yı ilk sırada yazarken, Chelsea'nin Fildişi Sahilli forveti Didier Drogba'yı (Chelsea) ikinci en iyi olarak gösterdi. Şükür, üçüncü sırada ise Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon'u seçti.

Zürih'te dün akşam düzenlenen bir galayla yılın en iyi futbolcusu ödülünü veren FIFA'nın oylama sonuçlarında ise Cannavaro 1., Zinedine Zidane 2. ve Ronaldinho 3. olarak çıkmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!