Terim'in kararının yankıları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Terimin kararının yankıları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Haberin Devamı

Fatih Terim'in dün bir basın toplantısı düzenleyerek sezon sonunda Fiorentina'dan ayrılacağını açıklamasının ardından İtalyan basını, İmparator'un bu kararına 1. sayfalarında yer verirken, "Terim, Milan’a gideceği için Fiorentina’dan ayrıldı" görüşü ağırlık kazandı.

İşte Terim'in kararının yankıları:
Vittorio Cecchi Gori ( Fiorentina başkanı ) : " Ben elimden geleni yaptım. Halı gibi önüne serildim. Paspas oldum.Fiorentina 'nın geleceği ve iyiliği için her şeyi göze aldım. Ama bir işe yaramadı "

Giancarlo Antognoni ( Fiorentina Genel Menaceri) : Ben O'nun gerçek bir dostuyum. En çok üzülenler arasındayım. Fatih Terim 'e bir çok kulüpten teklif geldiğini biliyorum. Ama sanıyorum O'nun terncihi Kilan olacaktır. Biz Fiorentina olarak yasal hakkımızı kullanıp bir yıllık obsiyonlu anlaşması olduğunu kendisine hatırlatacağız. Aksi takdirde yasal yollara baş vuracağız ".

Mario Scorcerti ( Fiorentina yeni başkan yardımcısı ) : Pek şık olmayan bir tuzağa düştük. Bundan daha kötü bir karar açıklanamazdı. Sanırım Terim uzun süreden beri kararını almıştı. Şimdi bu yırtığı dikmeye çalışacağım. Hala umudumuz var. Belki kararından döndürebiliriz. Ama aksi olursa yasal yollardan kendisine bir yıllık obsiyonu olduğunu hatırlatırız. Biz Terim 'i bırakmak istemiyoruz."

Müfit Erkasap ( Fiorentina yardımcı antrenörü ) : " Terim başkanla görüşmeden önce kararını vermişti. Zirve kararını değiştirmedi. Bu bir sürpriz değil ".

Hakan Şükür : " Milan 'a giderse İnter - Milan derbileri daha bir anlam kazanır. Terim büşyük bir antrenör. Büyük takımları çalıştırması gerek. Umarım Milan 'a gider. Milano 'da kucaklaşırız".

Filippo Pucci ( Fiorentina Fan Kulübü başkanı ): Floransa 'da hava giderek İmparatorun alehine doğru değişiyor. Bizim isteğimiz. Fatih Terim 'in ortaya çıkıp ayrıntıları ile Başkan Cecchi Gori zirvesinde yaşananları anlatması. Ancak böyle kendisine inanç ve tutku sürer. Yoksa hatalı duruma düşer ".

Riu Costa ( Fiorentina kaptanı ): " Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Terim birkaç söz sarf etti. Bunları sizde biliyonsunuz. Çok üzgünüm ".

Adriano Galliani ( Milan asbaşkanı ) : " Terim 'in istifası bizi bağlamaz. Bizim takımın başında bir antrenör ver ve adı Zaccheroni. Kendisi ile hiç bir irtibatımız olmadı. Bu lafları çıkartanlar Milan 'ı yıpratmak isteyenlerdir".

Franco Zeffirelli ( İtalyan sinema yönetmeni ): " Ne zaman dürüst , yetenekli bir hocayı bulsak. Hemen elimizden kaçırıyoruz. Terim'in ayrılması ile eski sorunlar yine su yüzüne çıkacak ".

Lorenzo Dominici ( Floransa Belediye Başkanı ) : " Kentin bu şoktan kurtulması için gerekirse arabuluculuk yaparım. Aslında gidip Terim ile konuştum. Umarım bu ayrılık taraftarlarca anlayışla karşılanır. Kentte infial durumu olmaz".

Tuttosport: " Terim Milan için Floransa 'yı bırakıyor. Cecchi Gori ile yollarını ayırdı. Taraftarlar isyanları oynuyor. Resmi veda Hazıran ayında Böylece Terim - Milan yolu açıldı. Türk antrenör mor menekşeli kulübte gelecek göremiyor".

La Gazzetta dello Sport : " Terim kararını verdi. Elveda Floransa. Gidiyorum " Cecchi Gori yana çekildi Sconcerti 'ye ye tam yetki verdi. Terim hakkında yasal işlem yapılabilecek. Kendisini Milan bekliyor. Türk'ün onurunu kırdılar. Arkasından konuştular. Randevuları sürekli ertelediler. Kovmakla tehtid ettiler. Verdikleri sözleri yerine getirmediler .Kısacası önüne zehirli köfteyi koydular. Bunu Cecchi Gori hep yapar. Klasik eseridir. Fiorentina 'yı Ligde yıldız yapan Terim 'e herkes hayranlık duyuyordu. Terim'den Robin Hood 'luk asla beklenemezdi. Zaten beklenen de oldu. Onuru kırılan İmparator yolunu seçti".

Lo Stadio: " Elveda Terim. Cecchi Gori ve başkanın projelerine inanmadığını anlatmaya çalıştı. Kulüp aldığı kararın altında Milan 'ın bulunduğunu sanıyor. Terim 'in kaçmasına içerleyen Fiorentina yasal yollara başvurma hazırlığında. Gori "Terim 'in altında paspas oldum yine yaranamadım"dedi. Terim 'in Milan 'ı hazır,. Yanında Rui Costa 'yı götürüp Cannavaro veya Thuram 'dan birini de savunma için düşünüyor".

La Nazione : " Zehir gibi bir elveda. Terim " Floransa 'ya gidiyorum " dedi Terim 'den büyük tokat . Floransa 'nın düşlerini buz gibi kesildi. Şok açıklamaya Cecchi 'den yanıt " Tuzağa düştüm ".

Corriere della Sera: " Terim Fiorentina 'ya ihanet etti. Sezon sonunda takımı bırakıyor. Terim Milan 'a doğru yaklaşıyor. Fiorentina mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Terim için kovulma riski bulunuyor ".

La Stampa : " Terim'in gitme kararı alması taraftarları öfkelendirdi. Öfkeli Floransa'lılar hınçlarını Gori 'den almaya hazırlanıyorlar".

İl Messaggero : " Terim gitme kararı aldı. Fiorentina 'da kaos yaşanıyor. Kulüp " Bizi ezse bile kalması için uğraş vereceğiz" Türk basınına göre kendisini eleştirenlerden intikam alıyor. Antognoni Fiorentina'yı hüzünlü günlerin beklediğini öne sürdü.

İl Giornale: " "Terim kapıyı Fiorentina 'nın suratına çarptı. Şimdi Milan kendisini bekliyor. Gori içini döktü. " Paspas oldum yaranamadım ".

La Repubblica. " Terim 'den Fiorentina 'ya şamar. Türk hoca Milan 'a gidiyor. Zaccheroni Terim 'e tahtını bırakmaya hazır".

Libero : "Terim çekip gidiyor. Floransa Başkanına karşı ayaklanıyor. Türk hoca Milan 'a doğru yol alıyor. Öfkeli taraftarlar Batistuta 'dan sonra Terim 'i kaybetme korkusu ile Cecchi Gori 'yi tehtid ediyorlar ".

İLGİLİ HABERLER


  • Gori'nin yalanı
  • Dünya Terim'in kararını konuşuyor



  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!