Terim'in imha planı üçlü referans

Güncelleme Tarihi:

Terimin imha planı üçlü referans
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 00:44

Fatih Terim, EURO 2016 I Grubu’ndaki ilk mücadele için hedefi mutlak galibiyet olarak belirledi. Tecrübeli teknik adam Hırvatlar karşısında, hücum ederken yapılacak olası top kayıplarında mevki göz etmeden 3 kişinin baskıyla topu kazanması ve tekrar atağa çıkılmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

İMHA planını hazırladı... Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan’ı ezberledi ve oyuncularına da galibiyet taktiğini verdi.

ALTERNATiFi BOL

Türkiye, EURO 2016’da gruptaki tur bileti olarak gördüğü Hırvatistan maçında rakibini böyle vuracak; ‘üçlü referans sistemi’, yan toplar, hücum ve son şık uzaktan şutlar...

Peki Fatih Terim’in son taktik idmanlarında dikkat çekip, ‘üçlü referans sistemi’ adını verdiği uygulama ve planı ne? Gelin birlikte bakalım...

1 - ARALIKSIZ PRES YAPILACAK

FATİH Terim’in takım savunmasında önem verdiği prensip; üçlü referans sistemi...

Takım ani hücuma çıkarken kaptırdığı toplarda mevki göz etmeksizin 3 futbolcu ile anında rakibe baskı yapılıp en kısa sürede top çalınacak. Devamında tekrar hücuma kalkılacak. Bu sistemle Hırvatların orta sahada etkili kontraya kalkmasına da izin verilmemeye çalışılacak.

Haberin Devamı

2- KADEME HATASINA YER YOK

TERİM, 16 maçta 9 gol yiyen Milli Takım’ın en iyi savunma yaptığı sürecin devam etmesi adına şunu istedi; defans dengesinde stoperler, beklerle koordineli öne çıkmalı. Kademe hatası yapılmayacak. Defansta az adamla yakalanmamalıyız, her futbolcu maç boyunca ona göre pozisyon almalı. 

3- YAN TOPLARLA VURACAK

TERİM’in altını çizdiği önemli bir nokta var. İyi hücum eden Hırvatistan’ın katı bir savunması var. Bunu aşmak için de yan ve ters toplara, kanat organizasyonlarına son derece önem veriyor. Son taktik idmanında takıma özellikle kanat organizasyonları ile yan top çalışması yaptırdı.

4-TAKIM HALİNDE HÜCUM

‘HÜCUM futbolundan vazgeçmeyeceğiz’ diyen Fatih Terim, sadece forvet oyuncuları ile değil birçok oyuncusunun hücuma katılımıyla sonuca gitmeyi hedefliyor. Orta sahadaki iki oyuncunun da, top Türkiye’deyken ceza alanı çevresinde olmalarını, hücuma katılmalarını istiyor. 

5-SON ÇARE UZAKTAN ŞUTLAR...

FATİH Terim’in hücum organizasyonlarında takımında istediği bir başka nokta daha var. Santrforda Burak ya da Cenk’in indirdiği toplarda kalabalık şekilde rakibin üzerine hücum prensibi... Son çare olarak Hakan Çalhanoğlu, Selçuk ve Arda’nın uzaktan şutlarına güveniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!