Terim'e Twitter'dan meydan okudu!

Güncelleme Tarihi:

Terime Twitterdan meydan okudu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 10:19

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile TRT 1'deki 'Pelin Çift ile Gündem Ötesi' programında yorum yapan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil arasında yaşanan gerilimde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Ahmet Şimşirgil, 3-0'lık İspanya maçı sonrası ekrana gelen programda milli takım hakkında söylediği sözler nedeniyle TRT'yi boykot eden Fatih Terim'e Twitter'dan meydan okudu.

Şimşirgil dün akşam Ttwitter'dan, "Terim benim yüzümden TRT'yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV'de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım. Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu. Üstelik Pelin hanım bana itiraz etti. Yani söylediklerim TRT ve Gündem Ötesi'ne bağlamaz. Biline" diye yazdı.

Prof. Dr. Şimşirgil bugün de yine Twitter'dan yazdığı mesajda, "Ben, 'Para için değil millet için oynayın' dedim. "Para için oynayalım" mı diyorsun? Hangisine kızdın cevap ver!" ifadesini kullandı.

ŞİMŞİRGİL'İN TERİM'İ KIZDIRAN SÖZLERİ....
"Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur! Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin. Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin.

Haberin Devamı

FATİH TERİM'İN TEPKİSİ NE OLDU?
Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının ardından, TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Terim, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRT'DEN FATİH TERİM'E CEVAP
TRT'deki Avrupa Gecesi programında Terim'in basın toplantısı canlı yayınlanıyordu. Terim'in bu sözleri üzerine stüdyo adeta buz kesti. Programı sunan Erdoğan Arıkan Terim'in sözlerine "Fatih Hocamız bize konuşmak istemediğini söyledi. Saygı duyuyoruz. Ama biz sadece bir aracıyız. Fatih Hoca yarın sabah uyandığı zaman bu kırgınlıkları unutacak. Tıpkı bizim unuttuğumuz gibi. Yarından itibaren kol kola vereceğimize inanıyoruz." cevabını verdi.

Haberin Devamı

GİRAY BULAK: 'KONUŞMAYA MECBURSUN!'
Fatih Terim'in bu tavrına cevap veren teknik direktör ve spor yorumcusu Giray Bulak, TRT Spor programında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şimdi TRT'nin açılımı ne? Türkiye Radyo Televizyon kurumu... Başında Türkiye var. Türk Milli Takımı'nın başında Türkiye var. Senin göğsünde ay yıldız var. Ne demek ben TRT'ye konuşmam. Konuşursun, yarın gelirsin konuşursun. Mecbursun konuşmaya. Böyle şey olabilir mi. Türk Milli Takımı'nın hocası, Türkiye Radyo Televizyonu'ndan konuşmayacak ve tavır takınacak. Böyle şey olmaz. Bu kabul edilebilecek bir durum değil. (...) Fatih Hoca kızarmış... Fatih Hoca kızamaz, ancak eleştirilere cevap verir."

Haberin Devamı

TERİM, MAÇ ÖNCESİ DE YANIT VERMİŞTİ
Terim, maç öncesi konuşmasında da Milli Takım'ı TRT'deki canlı yayın programında eleştiren tarih profesörü Ahmet Şimşirgil'e yanıt vermişti. Terim şöyle tepki göstermişti: "TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor. Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!