Terim: Kazandığımız için çok memnunum

Güncelleme Tarihi:

Terim: Kazandığımız için çok memnunum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 23:55

Terim: Kazandığımız için çok memnunum

Haberin Devamı

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Karadağ galibiyeti sonrası "Son dakika da olsa, içinde de başta da olsa kazanmak güzel bir şey. İyi bir hazırlık maçı oldu. Kora kor mücadele ile dolu. Kazandığımız için daha çok memnunum" dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımının, 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi Antalya kampında Karadağ ile oynadığı hazırlık maçı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karadağ'ın gücü, oynama isteği, oynatmama isteği ve çok adamla savunmasının rakibi açma adına zor olduğuna değinen Terim, özellikle ikinci yarı yaptığı oyuncu değişikliği ile daha çok pozisyon bulduklarını söyledi. İlk yarıda yüzde 73 topa sahip olma oranıyla daha üstün olduklarını, bunun karşılığının da daha fazla gol pozisyonu üretmeleri gerektiğine dikkati çeken Terim, "Son dakika da olsa, içinde de başta da olsa kazanmak güzel bir şey. İyi bir hazırlık maçı oldu. Kora kor mücadele ile dolu. Kazandığımız için daha çok memnunum" diye konuştu.
Gazetecilerin, ikinci yarıda ay yıldızlıların hücumda Burak ve Cenk ile çift forvet oynamasının sorulması üzerine Terim, ikinci yarıda bir- iki değişiklik sonrası taktiksel bazı müdahaleler yaptığını söyledi. Şampiyona öncesi sahada her türlü oyunu görmek açısından önemli bir maç oynadıklarını vurgulayan Terim, ilk milli maçında performansı ile dikkati çeken Emre Mor ile ilgili soruya da şu cevabı verdi:
TERİM: EMRE MOR SIRADIŞI OYUNCU
"Açıkçası burada olmasına sebep, sıra dışı oyuncu olması. Sıradan oyuncu olsa burada olmaz. Zaten hiç bir puan maçında bizle değildi. Ama bütün arkadaşlarıma onun alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Etkili bir oyuncu daha 18 yaşında belki de götüreceğim, belli değil. Daha karar vermedim ama memnunum. 45 dakikada ilk defa oynayan 18 yaşındaki çocuk kolay değildi. Onun adına ülkem adına milli takım adına sevindim, enteresan oyuncu."
Terim, takımın son durumu hakkında şunları söyledi:
"Slovenya'da göreceğiz. Oyun şablonumuz oyun kurgumuz var. Sıkıntılarda ne yapabiliriz onların hepsini bilmek lazım. Hazırlık maçında denemezsek nerede deneyeceğiz. 3 gün önce kupa oynandı onun gerilimi var. Bir çok oyuncu eksik Caner gibi son 2 ay oynamadı neredeyse. Hepsini ayrı ayrı yukarda birleştirmeye çalışıyoruz. 10-15 gün içerisinde daha yükseğe çekeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!