Terim büyük çalıştırıcı

MEVLANA Divan-ı Kebir’de “Bu evde iki yabancı ordu bulundukça ikisi de savaşır, çabalar ama evin içinde dönüp dolaşmaktan başka bir şey yapamaz, ondan öteye gidemez..” demiş..

Haberin Devamı

Son günlerde futbolda, ülkemizde, Avrupa’da ve dünyada yaşanan olayları düşününce bu söz aklıma geldi.. Ve derbiye bu ruh haliyle gittim.. Bir takımı bu kadar kısa sürede toparlamak, ayağa kaldırmak ve ezeli rakibi karşısında net bir galibiyet almasını sağlamak büyük teknik adamların başaracağı bir iştir.. Fatih Terim de büyük bir teknik direktör.. Bunu sadece sahaya çok cesur bir takımla çıktığı için söylemiyorum.. Oyuncularını kazanma adına şartlamayı başardığı için söylüyorum.. Elmander ders olarak okutulmalı.. Eboue’nin sakinliği ve tekniği tüm kanat oyuncularına örnek olmalı..
Ve Fenerbahçe.. Yıldırım Beyazıt’ın bir sözü vardır: “Kaybetmekten korkan kaybeder” diye.. Futbolda her zaman gerçekleşmez bu söz.. Türkiye Ligi gibi zor gol atılan bir ortamda bazen avantaj gibi de gözükür ürkek futbol oynamak.. Ama derbiler önlem değil, hamle maçıdır, ortamıdır.. Maçın ötesinde yaşam felsefenizi gözden geçirirsiniz.. Risk alırsınız ya da almazsınız.. Milan’ı çalıştırır veya Fenerbahçe’de kalırsınız..
Aykut Kocaman çok önemli bir çalıştırıcı.. Fenerbahçe’nin yüz akı.. Türk futbolunun efendi ve akıllı ismi.. Ama bir konuda “sarı ışıkta” bekliyor.. Ayağına kadar gelen devrimi yapmıyor.. Saha yürüyen isimleri, camiadaki dengeleri, seyircinin tepkisini düşünerek saha tutuyor.. Bilica kim? Bekir sakatsa, Serdar oynar.. O yetersizse Orhan.. Alex haftalardır durgun.. Koy Serdar’ı, oynatma Ankaragücü maçında Alex’i, o zaman gör takımı..

Haberin Devamı

A planını değiştirmeli

Fenerbahçe’ye gelirken kafasında dikine oynamak vardı Aykut Kocaman’ın.. Kadrosunda Niang, Emenike ve Lugano olsa ne yapacaktı? Bırakın onları bu ligin üstünde çabukluğa, adam eksiltme özelliğine ve gol pozisyonuna girme yeteneklerine sahip Stoch ve Dia gibi iki çabuk isim yok.. Rakip 4 forvet sen 2.. Sen hücum oynasan rakibi geride eksik yakalama şansın yüzde doksanlarda..
Fenerbahçe’nin A planını gözden geçirmesi gerektiğini yazmıştım birsay önce.. Artık gözden geçirme değil, değiştirme zamanı.. Apoel futbolun doğrularını yaparken Alex’i mi var? Alex’le başla, kötüyse değiştir.. Oynatma, gerekirse oyuna sok.. F.Bahçe Alex’in üstünde olsun, Alex Fenerbahçe’nin üstüne çıkmasın..

Haberin Devamı

Bir takımı bu kadar kısa sürede toparlamak, ayağa kaldırmak ve ezeli rakibi karşısında net bir galibiyet almasını sağlamak büyük teknik adamların başaracağı bir iştir.

Yazarın Tüm Yazıları