Terim akıllıdır karizmasını bozdurmaz

G.S. bugün şampiyonluk turunu atacak ve günlük yaşamımızın önemli bir parçası tatile girecek. Heyecanlı günleri arayacağız. Bütün gözler Dünya Kupasına çevrilecek.

Şu sıralarda en çok konuşulan konuların başında, Fatih Terim’in GS’nin teknik direktörlüğüne getirilip getirilmeyeceği sorunu geliyor.

Tahminler yapılıyor, aracılar ortaya çıkıyor, yorumlar yayınlanıyor.

Fatih Terim akıllı bir stratejisttir. Yarattığı efsaneyi yıkmadan GS’nin teknik direktörlüğüne soyunmadan, yani kendini güvenceye ayacak bir formül bulursa bu işe girir. Sportif A.Ş’nin hisselerini almak gibi…

Terim’in efsanesi, zaman içinde kendini de aştı. Ümit takımından itibaren yetiştirdiği starlarını devreye sokmuş, Hagi ve Popescu gibi iki büyük ismi bulmuş ve takımı UEFA şampiyonluğuna taşımıştı.

Bugün aynı görevi (Teknik Direktörlük) aldığı taktirde ne olacak?

En basit bir yenilgi veya beraberlikte hemen tartışmalar başlayacak. Terim’in karizması, yarattığı efsane yıpranacak. Kolları sıvayıp işe el koymanın, tüm sorumluluğu üstüne almanın hiç gereği yok.

Öte yandan bir de Lucescu’nun kurduğu ve şampiyonluğa taşıdığı yeni bir takım var. Acaba Terim, GS AŞ’nin büyük hissedarı olursa,Lucescu teknik direktörlükte kalır mı? Terim, teknik direktöre karışmadan edebilir mi?

Bütün bu düzen GS’da yeni kargaşalara mı yol açar? Doğrusu ben kaygılıyım.

GS yönetiminin biran önce Terim sorununu çözmesi ve işi fazla uzatmamasında büyük yarar var.

ECEVİT’İN “SOYKIRIM” VE “AF” GAFLARI…

Başbakan Bülent Ecevit düşünmeden bir maf etti, hala yankıları sürüyor. Hem kendine, hem de Türkiye’nin dış ilişkilerine zarar verdi. Bir türlü işin içinden çıkamıyor.

İsrail’lilerin, Filistir’lilere karşı yürüttüğü askeri harekatı “soykırım” olarak niteleyince kıyamet koptu.

Başbakan çok nadir olmasına rağmen, bu defa işi ciddiye almamasının, kullandığı kelimeyi yeterince tartışmamasının faturasını ödüyor.

Defalarca özür diledi.

Olmadı.

Mektuplar yazdı, yanlış anlaşıldığını, başka birşey söylemek istediğini söyledi.

Yetmedi.

Bu kelimenin yankıları hala sürüyor.

Türikye’ye pahalıya mal oluyor.

Ecevit’lerin diğer gafı da “Af” konusunda ortaya çıktı ve hala sürüyor. Kimselerin anlayamadığı, Ecevit’in son bölüm af paketini “içine sindiremediğini” çıklamasıydı.

Ecevit’ler birçok şeyi içlerine sindiremeden yapar oldular, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ın “Bu ne pişkinlik Sayın Ecevit? İçinize sinmiyorsa neden imzaladınız? Neden bize imza attrıdınız?” şeklindeki tepkisini haklı bulmamak işten değil…

AFERİN, ÖZHAN CANAYDIN’A…

CNN TÜRK’teki MANŞET programında konuşan Özhan Canaydın, Türkiye’de özellikle de spor dünyasında çok az görülen bir kişilik sergiledi.

“Şampiyon olmak nasıl bir his” sorusuna yanıt verirken, “Biz daha 6-7 haftalık bir yönetimiz. Bu şampiyonluk, Faruk Süren, Mehmet Cansun’ların sayesinde gerçekleşti” diyerek herkesi şaşırttı.

Aslında son derece doğru bir saptama yaptı, ancak bizler bu tip yaklaşıma alışmadığımız için hayret ettik.

Bizim alıştığımız ve beklediğimiz, Özhan’ın bir enkaz devraldığını söylemesi, klübü birkaç haftada rahatlattığını ve yeni yönetim sayesinde GS’ın şampiyon olduğunu açıklamasıydı. Bu sözler hoşumuza gitmeyecek ve gerçekliğine de inanmayacak ve “herkes gibi konuştu” diyecektik.

Oysa tam aksine doğal karşılamamız gerekirdi.

Özhan, Galatasaray’lıların farkını ortaya koydu. Bir klübün şampiyon olmasının arkasında, eski yönetimlerin, profesyonel ekiplerin, futbolcuların, yani herkesin rol aldığını unutmamak gerekiyor.

Özhan, kimseleri suçlamadan, başka klüplere çamur atmadan gerçek bir centilmen gibi davranarak şampiyonluğa sahip çıktı.

Umarım, herkese iyi bir örnek olmuştur.

30 YILLIK DERNEĞE 33 YAŞINDA GENÇ BAŞKAN

Halkla İlişkiler Derneği seçimi 30 Nisan 2002 yılında Maslak Venue'de yapıldı.

Seçime Ömer Kayalıoğlu ve Berna Kürekçi iki liste halinde katıldı. 33 yaşındaki CNN TÜRK Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Berna Kürekçi, 30 yıllık geçmişi olan Halka İlişkiler Derneği başkanlığına şeçildi.

Genç Başkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün dünyada kutlanması için var gücüyle çalışacağını söylüyor. Kürekçi’yi tebrik ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları