Teri kurumadan, ödülünü aldı

Güncelleme Tarihi:

Teri kurumadan, ödülünü aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2002 02:07

Türkiye'ye dönüşünde coşkuyla karşılanan Süreyya Ayhan, 48 milyar 391 milyon lira tutarındaki para ödülünü Başbakan Ecevit'ten aldı.

AVRUPA Atletizm Şampiyonası'nda, 1.500 metrede altın madalya kazanan Süreyya Ayhan, teri kurumadan ödülünü aldı. Dün Türkiye'ye dönen şampiyon atlet, önce uçakla İstanbul'a indi, ardından Ankara'ya gitti. İstanbul daki karşılamada, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram ile Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, Süreyya'ya 1'er Cumhuriyet Altını verdiler. Süreyya'yı Ankara Esenboğa Havaalanı'nda, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, spor teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda Çankırılı vatandaş tezahüratlar eşliğinde karşıladılar.

DUYGULU ANLAR

Havalimanının VIP Salonu'nda, babası Yaşar Ayhan ve annesi Semiha Ayhan ile biraraya gelen Süreyya, duygu dolu anların yaşandığı bu buluşmada gözyaşlarına engel olamadı. Daha sonra ailesi ve antrenörü Yücel Kop ile birlikte Başbakanlık'a giden Süreyya, şampiyonluk çiçeğini Başbakan Bülent Ecevit'e verdi. 450 Cumhuriyet Altını karşılığı 48 milyar 391 milyon TL para ödülünü ve üzerinde 'Başbakan Bülent Ecevit' yazılı başarı kupasını Ecevit'in elinden alan Ayhan, halka ve devlete layık olmaya çalışacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!