Tereyağında kavrulmuş Türk kahvesi ilgi çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Tereyağında kavrulmuş Türk kahvesi ilgi çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:49

Tereyağında kavrulmuş Türk kahvesi ilgi çekiyor

Haberin Devamı

Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI(Afyonkarahisar), (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde ailesinin mesleğini sürdüren işadamı 52 yaşındaki Ahmet Turan, Türk kahvesini tereyağında kavurarak müşterilerine sunuyor. Tereyağlı Türk kahvesi, müşterilerinden de ilgi görüyor.
Ahmet Turan, dede ve babasından sonra ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak tereyağlı Türk kahvesi satışı yaptığını söyledi. Kahve çekirdeklerini özel makinesinde kavuran Ahmet Turan, sıcak halde makineden çıkan çekirdeklere tereyağı ekleyip soğumaya bırakıyor. Çekirdekler, soğuduktan sonra ayrı bir makinede toz haline getirilerek Türk kahvesine dönüşüyor. Ailesinin 64 yıl önce başlattığı mesleğini sürdüren Ahmet Turan'ın tereyağında kavrulmuş Türk kahvesi ilçede büyük ilgi görüyor. Tereyağlı Türk kahvesinin tiryakilik yaptığını söyleyen Ahmet Turan, şöyle konuştu:
"Bir içen kahvemizin tiryakisi olur. Yaklaşık 5 kilogramlık kavurduğumuz çiğ Türk kahvemize soğutma esnasında 100 gram kadar tereyağı katıyoruz. Bu da damak tadı katıyor. Kahve bakır cezve ve soğuk suda pişirilmeli. Türk kahvesinin damla sakızlısı gibi değişik türleri de vardır ama tereyağlı olması başka bir damak tadı katar. Bir de kahveye pişirilirken tereyağı katıyorlar, bu doğru değil. Kavrulan kahveye katılan tereyağı öze karışır. Pişerken katılan kahve yoğun oluyor. Kahve kavrulurken katılan tereyağı tadını değiştirir." 
Kahve tiryakisi olduğunu anlatan Nuri Özen de "Kahve içmek için Ahmet beyin dükkanına gelirim. Tereyağı kahveye ayrı bir lezzet katıyor. Damak tadını değiştiriyor. Ayrı bir tadı oluyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!