Tercüman da çakma çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tercüman da çakma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:49

Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela için önceki gün düzenlenen resmi anma töreninde büyük bir skandala imza atıldı. Dünya liderlerin konuşmalarını işaret dilinde anlatan çevirmenin “sahte” olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Güney Afrika İşitme Engelliler Federasyonu tüm ülkenin izlediği canlı yayında görev alan, kimliği açıklanmayan çevirmenin yaptığı el kol hareketlerinin hiçbir anlamı bulunmadığını belirtti.

SAHTE ÇEVİRMEN SKANDALI / FOTO GALERİ

'SAHTE ÇEVİRMEN' SKANDALI

Federasyonun açıklamasına göre ülkede kullanılan işaret dili, Güney Afrika’nın 11 resmi dilini de kapsıyor. Ancak çevirmenin hareketlerinin ne Güney Arfika dilinde ne de İngilizce'de bir karşılığının bulunmuyor.

Federasyonun yöneticisi Bruno Druchen, “Televizyonda izlediğimiz görüntülerde Başkan Barack Obama ve diğer liderlerin yanında duran bu adam ellerini hareket ettiriyor ancak bu hareketlerin hiçbir anlamı yok” dedi.

Yayını izleyen resmi işaret dili çevirmeni Nicole Du Toit ise yaşananların büyük bir utanç olduğunu ifade etti ve “Bu tam bir sirk işi, gerçekten çok kötü. Yaptığı hareketlerin anlamını ancak kendisi anlayabilir” dedi.

Haberin Devamı

Güney Afrikalı işitme engeli milletvekili Wilma Newhoudt da, AP’ye yaptığı açıklamada çevirmenin hareketlerinin bir anlam taşımadığını belirtti.

Associated Press haber ajansının görüş almak istediği Güney Afrika hükümetinden konuyla ilgili bir açıklamanın hazırlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!