Tercih fuarında DEÜ'ye ilgi

Güncelleme Tarihi:

Tercih fuarında DEÜye ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 12:32

Tercih fuarında DEÜ'ye ilgi

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE tercihi dönemlerinde düzenlenen Unitercih Fuarları'nın İzmir etabı, yapıldı. Devlet ve vakıf üniversitelerinin yer aldığı fuarda Dokuz Eylül Üniversitesi'nin standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Üniversite öğrencisi olacak adayların kariyer planlarındaki en önemli adımı olan tercih dönemi, heyecanlı şekilde devam ederken; Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) aldıkları puanlara göre 26 Temmuz 2017 tarihine kadar kararlarını verecek olan adaylar, doğru tercih yapmak amacıyla aileleriyle birlikte araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda öğrenci adaylarının tercih dönemlerinde Türkiye çapında gerçekleştirilen; devlet ve vakıf üniversitelerinin de katılımıyla düzenlenen Unitercih Fuarları'nın İzmir etabı, Tepekule Sergi ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

İki gün boyunca devam eden fuarda adaylar, aileleriyle birlikte stantları ziyaret ederken; üniversite temsilcileri ve eğitimciler ise öğrencilere okullarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin fuarda açtığı stant da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Öğrenciler, Dokuz Eylül'ün genel özellikleri, bölümleri ve mezunlarının mesleki geleceklerine kadar birçok konuda öğretim elemanlarından detaylı bilgi aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin öğrencilerine iyi bir eğitim ve başarılı bir gelecek için fırsatlar sunduğunu belirten DEÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Özlem Çakır, tercih döneminde doğru adımlar atmanın önemine dikkat çekti. İzmir'in gözbebeği Dokuz Eylül'ün, kaliteli ve nitelikli eğitim vermesinin yanı sıra; öğrencilerine sosyal ve kültür alanlarda da kendilerini geliştirebilecek imkanlar sunduğuna dikkat çeken Çakır, "Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan ve marka haline gelen üniversitemiz, mezunlarına önemli fırsatlar sunarken; hayatları boyunca Dokuz Eylüllü olma bilinciyle onlara destek oluyor. Bizim öncelikli amacımız, tercih dönemindeki adayların doğru şekilde bilgilendirilmesi" diye konuştu.

Fuarda kurulan stantla adaylara ulaştıklarını kaydeden Çakır, "Onların ihtiyaç duydukları bilgileri, alanında uzman hocalarımızla verdik. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi de bizleri fazlasıyla mutlu etti. Başarılı bir geleceğin sadece diplomayla değil, doğru tercih ve kurulan dostluklarla geleceğine inanıyoruz. Bu noktada öğrenci adaylarını üniversitemizde eğitim almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!