« Hürriyet.com.tr

Terbiyeli paça tiridi

Hürriyet Haber
X
Paça iyice yıkanır ve kemiklerinin ucu kırılır. Tencereye konur, kapak sıkıca kapanır, akşamdan çok hafif ateşin üzerinde bırakılır ve sabaha kadar kaynatılır. Yumuşadıktan sonra kaval kemikleri çıkartılır, ilikler tencereye silkelenir. İstenen miktarda ekmek tereyağında lokma lokma nar gibi kızartıldıktan sonra sahan yahut sahan benzeri bakır bir kaba dizilir, paçanın pişen parçaları bunun üzerine yerleştirilir ve tuz ile karıştırılmış paça suyu üzerinde gezdirilir. Kemiklerin yumuşaması için ateş üzerinde bir müddet daha tutulur.

Kaynak:

Seyahat HaberiSeyahat Haberi
170 yıl sonra bulunan batık
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Trakya'nın can damarı: Edirne
Kültür&SanatKültür&Sanat
Artvin’de sıra dışı kütüphane mimarisi
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Longozun sonbahardaki güzelliği havadan görüntülendi
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Çölün tam ortasında 2000 yıllık göl!
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Herkül ve Amazon Kadınlarının adası: Giresun Adası