Terbiyeli paça tiridi

Güncelleme Tarihi:

Terbiyeli paça tiridi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2003 01:49

Paça iyice yıkanır ve kemiklerinin ucu kırılır. Tencereye konur, kapak sıkıca kapanır, akşamdan çok hafif ateşin üzerinde bırakılır ve sabaha kadar kaynatılır. Yumuşadıktan sonra kaval kemikleri çıkartılır, ilikler tencereye silkelenir. İstenen miktarda ekmek tereyağında lokma lokma nar gibi kızartıldıktan sonra sahan yahut sahan benzeri bakır bir kaba dizilir, paçanın pişen parçaları bunun üzerine yerleştirilir ve tuz ile karıştırılmış paça suyu üzerinde gezdirilir. Kemiklerin yumuşaması için ateş üzerinde bir müddet daha tutulur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!