Terbiyeli kuzu kapama

YAPILIŞI Arpacık soğanları, havuç, kereviz ve patatesi soyun. Havucu bir santimlik halkalar şeklinde doğrayın.

Haberin Devamı

Patates ve kerevizleri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Malzemelerin tümünü limonlu suya koyup bekletin. Pazı ve kıvırcık yapraklarını da yıkayıp süzgeçte bekletin.

Etleri bol suyla yıkayıp süzün. Diğer taraftan yağı geniş bir çelik ya da teflon tencerede kızdırın. Kasabınıza iri parçalar halinde hazırlattığınız kemiksiz kuzu kol ya da kuşbaşı eti tencereye koyun.

Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun. Arpacık soğanları ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kavurun.

Üzerine 6 su bardağı sıcak su ilave edip tuz, tozşeker ve karabiberi serpiştirerek kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca hazırla-dığınız bütün sebzeleri (marul ve pazı hariç) tencereye aktarıp tencerenin kapağını kapayın.

Orta ısılı ateşte, kaynayın-caya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Terbiye sosunu hazırlamak için; limon suyu, su, un ve yumurta sarısını derin bir kaba aktarıp iyice çırpın.

Tencerenin kapağını açıp sosu yavaş yavaş yemeğe aktarın. Tahta bir kaşıkla karıştırın. ınce ince parçaladığınız pazı ve marul yapraklarını da yemeğin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Tencerenin kapa-ğını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

Not: Eğer dana eti kullanacaksanız eti bir saat fazla pişirmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

· 1 adet kemiksiz ya da kemikli kuzu kol eti (veya 750 gr. iri kuşbaşı kuzu eti) · 25 gr. tereyağı · 3 yemek kaşığı zeytinyağı · 6 su bardağı sıcak su · 10 adet arpacık soğan (2 adet orta boy kuru soğan da kullanabilirsiniz) · 1 adet orta boy havuç · 2 adet orta boy patates · 2 adet orta boy kereviz · 12-15 adet pazı yaprağı
· 8-10 yaprak kıvırcık salata
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber, tozşeker

Terbiyesi için; · 2 yemek kaşığı dolusu un · 1 su bardağı su · 1 adet büyük boy limonun suyu · 2 adet yumurtanın sarısı

Yazarın Tüm Yazıları