Tepkiler ölçülü olmak zorunda

Güncelleme Tarihi:

Tepkiler ölçülü olmak zorunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 21:24

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail askerlerinin Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın girişine metal dedektörleri yerleştirmesinin ardından başlayan gerilimlerle ilgili, “Tepkiler hukuk çerçevesinde ve ölçülü olmak zorundadır. Başka dinlere mensup insanların ibadet hürriyetine ve ibadethanelerine halel getirmeye bizim medeniyetimizde asla yer yoktur” dedi. Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’ndaki basın toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

İSLAM ÂLEMİNİN NAMUSUDUR

“MESCİD-î Aksa’ya karşı özellikle son birkaç gündür sergilenen pervasızlıklar İslam dünyasını derinden üzmektedir. Kudüs’teki Harem-i Şerif sadece Filistinliler’in değil 1.7 milyarlık tüm İslam aleminin onurudur, namusudur, kutsal mekânıdır. Harem-i Şerif’e yönelik kısıtlamalar ile Müslümanların onurlarının incitilmesi konusunda İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez. Nitekim ülke olarak tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koyduk. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak gerekli açıklamalarımızı yaptık.

Kudüs’te yaşanan hak ihlalleri Müslümanların da başkalarının haklarını ihlal etmesine asla bir gerekçe olamaz. Olmamalıdır. Tepkiler hukuk çerçevesinde ve ölçülü olmak zorundadır. Başka dinlere mensup insanların ibadet hürriyetine ve ibadethanelerine halel getirmeye bizim medeniyetimizde asla yer yoktur. Bu anlayıştan hareketle, Kudüs’te yaşanan gerilimin bir an önce nihayet bulması, Mescid-i Aksa çevresinde yeniden sukünetin hakim olması için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Haberin Devamı

HASIMLAR KRİZDEN FIRSAT KOLLUYOR

Katar krizinin ilk anlarından itibaren bizler barış, istikrar, dayanışma ve diyalogdan yana olduk. Sorunun suhuletle çözümü için taraflara gerekli telkinleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Krizin daha fazla uzamasının kimseye bir faydası yok. Mevcut krizden istifade edenler bölgenin geleceğini ipotek altına almaya çalışan, kardeş kavgasının alevlenmesi için fırsat kollayan hasım çevrelerdir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere uluslararası toplumun üyelerinin faaliyetlerini faydalı buluyor, çözüme katkı sağlamalarını da temenni ediyoruz.”

FETÖ’CÜLER CİRİT ATIYOR

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerilimle ilgili şunları söyledi: “Ben 4 bin 500 dosya verdim. Bu dosyalar tamamen terör örgütü PKK’ya ait dosyalar. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün bir çok mensubu şu an Almanya’da cirit atıyor. Aramızda suçluların iadesi anlaşması olmasına rağmen bunlar iade edilmeyecek, siz sürekli olarak 2 tane burada, bir tanesi tutuklu, bir diğeri de şu anda gözaltı süresi dolmadı bildiğim kadarıyla, böyle bir süreçte olmasına rağmen kalkıp bunlarla Türkiye’yi sıkıştıracaksınız. Türkiye yargının gereği neyse, bu yargı sürecini işletmektedir. Türkiye’de bulunan Alman şirketlerinin hiç birine ne soruşturma, ne kovuşturma böyle bir şey de yoktur. Bunların hepsi de yalan yanlış, uydurma haberlerdir. ”

Haberin Devamı

DOSTLAR ALDATMAMALI

Erdoğan, YPG’nin ismini ABD’nin tavsiyesiyle Suriye Demokratik Güçleri olarak değiştirmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Ha Ali ha Veli. Değişen bir şey var mı? Yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı. Ve bunların nerede, nasıl cirit attığı hepsi zaten ortada. Asıl olan tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var? Bunları zaten istihbaratıyla, her şeyiyle takip eden bir Türkiye var. Hep söylüyorum biz bir kabile devleti değiliz. İsim değiştirmişler. Yok bunları yutmak mümkün değil. Dostlar birbirini aldatmamalı.”

Katar buluşması

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Katar kriziyle ilgili Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’a yapacağı ziyaretlere dün Suudi Arabistan’la başladı. Erdoğan, 3 gün sürecek ziyaretin ilk durağı olan Cidde’ye dün gitti. Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı yapıldı. Erdoğan, temasları kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı da kabul etti. (DHA)

BAKMADAN GEÇME!