Tepecik'te çocuk kalp cerrahisinde 300. ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Tepecikte çocuk kalp cerrahisinde 300. ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 11:14

Tepecik'te çocuk kalp cerrahisinde 300. ameliyat

Haberin Devamı

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Cerrahisi'nde, kuruluşunun ikinci yılına yaklaşılırken, bugüne kadar 300 ameliyat gerçekleştirildi. Bölümün 300. hastası, doğumunun hemen ardından fallot tetralojisi (mor bebek hastalığı) teşhisi konulan 1 yaşındaki Raziye Şimşek oldu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2015 yılının Ağustos ayında kurulan Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği'nde yenidoğan ve süt çocukluğu döneminden başlayarak erişkin yaşa ulaşmış, doğumsal kalp hastalığı bulunan geniş bir yaş grubunun oluşturduğu 300 hastanın kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Başarıyla gerçekleştirilen 300. ameliyat için Çocuk Kalp Cerrahisi ekibi, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ve diğer yöneticilerin katılımıyla kutlama yaptı.

Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Işık, kısa sürede oluşturulan Çocuk Kalp Cerrahisi ekibi ile etkili bir vaka sayısına ulaşıldığını ve ameliyat edilen hasta sayısının giderek arttığını belirterek, "İzmir'in yanı sıra Aydın'dan Van'a kadar Türkiye'nin her bölgesinden hasta aldığımız bölümümüzde, çocuklarda doğuştan gelen kalpteki delikler, darlıklar, anormal damar ilişkileri (ASD, VSD, TOFF, AVSD) gibi hastalıkların ameliyatlarını yapıyoruz. Ayrıca doğuştan kalbi delik olan ancak yaşı ilerlemiş hastaların da ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Tam profesyonel ekip anlayışı ile kurulmuş kadro içerisinde Yenidoğan, Çocuk Yoğun Bakım, Anestezi, Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Kalp Cerrahisi Klinikleri başarıyla görev yapmaktadır. Desteklerinden dolayı kendilerine ve Hastane Yöneticimiz Prof. Dr. Gökhan Akbulut'a teşekkür ederim" dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da başarılarından dolayı ekibi kutlayarak, "Hastanemizde Çocuk Kardiyoloji Kliniği uzun yıllardır hizmet veriyor. Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği kurulmadan önce ameliyat gereken hastalarımızı dış merkezlere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Hastalarımızın ameliyatlarını artık hastanemizde başarıyla gerçekleştirebiliyoruz. Anestezi, Çocuk ve Yeni Doğan Yoğun Bakımlarının da bu başarıda önemli katkıları var. Multidisipliner ekip anlayışı ile bu kadar kısa sürede gösterdikleri başarılar ve özverili çalışmalarından dolayı tüm ekibe teşekkür ediyor hastalarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

300. HASTA 1 YAŞINDAKİ RAZİYE OLDU

Bölümün 300. hastası, doğumunun hemen ardından fallot tetralojisi (mor bebek hastalığı) teşhisi konulan 1 yaşındaki Raziye Şimşek oldu. Torbalı'da oturan Sultan-Seydi Şimşek çiftinin üçüncü çocukları Raziye Bebek, yemek borusundaki sorunla doğdu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yemek borusundan ameliyat edilen Raziye bebeğin kalbinde de sorun olduğu anlaşıldı. Yapılan tetkikler sonrasında fallot tetralojisi teşhisi konulan minik Raziye Op. Dr. Onur Işık ve Op. Dr. Muhammet Akyüz'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Kızının ameliyat olmadan önce çok zor nefes aldığını ve morardığını söyleyen anne Sultan Şimşek, "Kızımız ameliyattan sonra bütün sıkıntılarından kurtuldu. Kızımızın sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorlarımızdan Allah razı olsun. Kendilerine ve ekibine çok teşekkür ederiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!