Tepecik'in yenilenen acil servisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tepecikin yenilenen acil servisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 17:00

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, hastanenin yenileme çalışmaları kapsamında adeta baştan sona yenilendi ve törenle açıldı.

Haberin Devamı


Ege Bölgesi'nin en yoğun acil servislerinden birisi olan, yaklaşık bin metrekarelik alanda hizmet veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erişkin ve Çocuk Acil servislerinin tadilatı, yaklaşık 6 aylık bir sürede, hizmet kesintiye uğratılmadan tamamlandı. Çalışmalar kapsamında, acil servisin ayaktan ve ambulans ile hasta giriş ve triaj alanları düzenlendi, ayaktan hasta muayene odaları ve tedavi alanları yeniden planlandı. Acil servisin tamamında mobilyalar yenilendi, dekorasyonu, ışık ve renk uyumu ile duvar boyamaları mimar danışmanlığında yapıldı. Özellikle çocuk acil servisteki dekorasyonda çocuk hastaların hastane korkusunu en aza indirecek renk ve dekorasyon çalışmaları yapıldı, hasta bekleme ve muayene alanlarına hasta bilgilendirme ekranları ve 24 saat çocuk çizgi filmlerinin izlenebileceği televizyonlar yerleştirildi. Acil servislerin açılış törenine İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, diğer hastanelerden yöneticiler ve hastane çalışanları katıldı. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Akbulut, "Acil servisler bir hastanenin ne düzeyde sağlık hizmeti verdiğini gösteren en önemli parçalarıdır. Eğer bir hastanenin acil servisi çok iyi çalışıyorsa, 'O hastane gerçekten iyi bir hastanedir' diyebilirsiniz. Bu, kapıda verilen hizmetle başlar, konsültan desteği ile devam eder, daha sonra yatış hizmetleri, ameliyathane ve yoğun bakımla sonlanır. Biz, Batı Anadolu'da acil sağlık hizmetlerini veren referans merkezlerden birisiyiz. İzmir'de en fazla hasta kabul eden hastaneyiz. Hem kadın doğum, hem çocuk eğitim klinikleri olması sebebiyle de tam teşekküllü bütün acillere yanıt veren bir hastaneyiz. Özellikle son dönemlerde kardiyoloji ve kalp cerrahisinde de iyi bir noktaya geldik. Hastalarımızın önemli bir kısmı gerçekte acil servise gelmemesi gereken hastalardan oluşuyor. Bu da ciddi bir problemi beraberinde getiriyor. Küçük bir alanda Günde bin 200 ile bin 800 hasta yığılıyor. Biz de bu alanları düzenlemeye çalıştık. Yeşil alan hastalarını yani acille ilgisi olmayan hastaları ayırdıktan sonra (Triaj) başka bir alanda çözmeyi ve gerçekten acil olan hastalara daha fazla zaman ayırabileceğimiz ünitelere böldük. Bir süredir bu şekilde çalışıyoruz ve olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki dönemde de acil servisin önünü büyük kitlesel yaralanmaları karşılayabileceğimiz şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Özellikle kitlesel yaralanmalar, afet durumları ve terör olayları için hazırlamayı planlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı


İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Erbaycu da "Sağlık sektöründe son 15 yıl içerisinde hem uygulamalar hem çalışanlarımızın ve hastalarımızın aldığı hizmetler, hem de çalışma alanları ile ilgili çok ciddi değişiklikler oldu. Bunun giderek arttığını görmek oldukça sevindirici. Gelen hastaların memnun olduğunu görmek büyük gurur veriyor, bu yüzden Tepecik ailesine çok teşekkür ediyorum. Hastane yönetimini tebrik ediyorum" diye konuştu. Törene katılanlar, açılışın ardından acil servisleri gezip düzenlemelerle ilgili bilgiler aldı.


 

 

BAKMADAN GEÇME!