Tepebaşı’nın 6. Kat manzarası

Güncelleme Tarihi:

Tepebaşı’nın 6. Kat manzarası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 00:00

Haliç manzarası sever misiniz? Ben çok severim. Ama öyle Piyer Loti’den falan değil, Tepebaşı’ndan. Hele o yaz kızıllığında Süleymaniye’nin ardından batan güneş yok mu? Eski TÜYAP’ın üstündeki çay bahçesinde bu manzaraya karşı bir bardak çay içmek var ya, ömre bedel.

Ama bu çay bahçesi kışları kapalı. Hemen hemen aynı görüntüyü şimdi yeni açılan bir mekanda yakaladım. Aklınızda olsun, hala karar vermediyseniz Sevgililer Günü için romantik bir adres olabilir.

Nupera, Wanna gibi mekanların sıralandığı Tepebaşı’nın bu yeni sakini Odakule’nin hemen yanında, Meserret’in olduğu binanın altıncı ve en üst katında. Bu yüzden de adı 6. Kat.

Modern dekore edilmiş şık bir restoran-bar. Yere kadar camlar sayesinde Kadir Has Üniversitesi’nden Atatürk Köprüsü’ne kadar bütün Haliç ayaklarınızın altında. 50 kişilik lokanta kısmı ve 50 kişilik barı var. Fiyatları Nupera, Wanna gibi Tepebaşı mekanlarının ayarında. Bir bira 8 lira mesela. Şampanyalı Sevgililer Günü paketi ise 100 lira. (Mutlaka cam kenarı rezervasyon yaptırın).

6. Kat saat 23.00’e kadar yemek müzikleri çalıyor. Bu sırada Marguax’nun eski aşçısının elinden çıkma yengeç-karidesli börek, ızgara somon ya da sıcak çikolatalı kek gibi enfes yemekleri tadabilirsiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ışıklar kısılıyor, Büyük Kulüp’ün eski DJ’i Soner, size battal (piyasa) müzikler çalıyor. (212) 245 97 98.

Millet dans ediyor, ben hala manzara izliyorum. Düşünüyorum da galiba Haliç’in bütün talihsizliği Boğaziçi’yle aynı şehirde olması. O yüzden biraz geri planda kalıyor. Kimbilir mesela Paris’te olsa, nasıl bir yer olurdu?

Mutlaka arkadaş olun

6. Kat’a giderseniz buranın işletmecisi Füsun’la (Olgaç) mutlaka tanışın ve arkadaş olun. Türkiye’nin ilk siyahi mankeni Füsun, son derece eğlenceli bir tip. Eski manken, oyuncu, fotomodel, gazeteci ve televizyoncu.

Bir Zamanlar partisine gittim Gönül Yazar yine kırdı geçirdi

Pazartesi gecesi Babylon’da "Bir Zamanlar" adlı nostalji serisinin ikinci albümünün tanıtım partisi vardı. Ben Babylon’u ilk defa bu kadar dolu görüyorum. İlerlemek mümkün değil, milletin ayağına basa basa bir hal oldum. Hurşit Yenigün, Gönül Yazar, Juanito, Rezzan Yücel, Coşkun Demir, 70’lerden kimi ararsanız orada. Bir tek Nil Burak gelememiş, halbuki "birisine, birisine" şarkısına bayılıyorum. Sırayla herkes albümde yer alan şarkısını okudu; bu arada Hakan Eren’i tebrik etmek lazım, güzel bir derleme olmuş. Partiyi kaçırdıysanız CD’yi alıp dinleyebilirsiniz. Ya da Babylon’da bu eski 45’liklerin çalındığı Oldies But Goldies partisine katılabilirsiniz. Bu ayki parti 25 Şubat’ta. Biletler 25 YTL. (212) 292 73 68.

Taş Bebek’e küfür yakışıyor

Kimi insanların ağzına küfür bile yakışır, o söylerken rahatsız etmez ya, Gönül Yazar öyle bir kadın işte. Gece yarısına doğru alkış-kıyamet sahneye çıktı. Siyah elbisesinin üstüne siyah bir otriş; küpe, yüzük, bilezik ve kolyesi çok şık ve sade. Gecenin tartışmasız yıldızı olduğunun farkında, keyfi nasıl yerinde görmelisiniz. Manada hafif, argoda ağır bir konuşma yapıyor. O konuştukça salon gülmekten katılıyor. Taş Bebek, hepimizin gözünün içine baka baka, resmen "Gülsüm Kamu, ananun... kamu!" diyor. Ama kızmak ne mümkün, bütün salon yerlerde. Zaten kızsanız da kimseyi takmıyor, aslında kendi kendine eğleniyor. Biz de hasbelkader onun neşesine misafir oluyoruz işte. Sonra "Arkadaşımın Aşkısın"ı birlikte okumak için Juanito’yu sahneye davet ediyor. Sesi hálá güzel.

ŞEHİRDE NE VAR, NE YOK?

ELEKTRONİK SEVENLERE

Portecho Dulcinea’da

Odulcinea’nın düzenlediği Mania gecelerinde yarın akşam Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan’dan oluşan Portecho, elektro-akustik bir ziyafet sunacak. Giriş 15 YTL. (212) 245 10 71

TİYATRO SEVENLERE

Nathalie Kenter’de


İki dev oyuncu Zuhal Olcay ve Tilbe Saran’ın oynadığı ’Nathalie’ oyunu 9-10-11-12 Şubat tarihlerinde Kenter Tiyatrosu’nda. Biletler 20-25 YTL. (212) 246 35 89

CAZ SEVENLERE

Ortaçgil Jazz Cafe’de


Bülent Ortaçgil, çarşambaları Jazz Cafe’de çıkıyor. İlk konser bu çarşamba. Ortaçgil’e Jazz Cafe’de Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar ve Cem Aksel eşlik ediyor. (212) 245 05 16.

ROCK SEVENLERE

Kargo Studio Live’da


Taksim Studio Live’da bugün Gripin, 110 ve Suitcase yarın ise Kargo konseri var. Biletler Biletix’te 10 ve 25 YTL. (216) 556 98 00.

FUNK SEVENLERE

Paco Roxy’de

Funk, disco ve deep house’u karıştırdığı tarzıyla bilinen, bir zamanlar David Bowie’ye de eşlik eden İspanyol DJ "Paco de la Cruz" 9 Şubat perşembe akşamı Roxy’de. Biletler 15-25 YTL. (212) 249 12 83.

FONDÜ SEVENLERE

Swissotel’de İsviçre yemekleri


SwissOtel The Bosphorus’da pazar gününe kadar İsviçre Yemekleri Festivali var. Fondü meraklıları kaçırmasın, fiyatlar "a la carte". (212) 326 11 00.

RAKI-BALIK SEVENLERE

Dedeman’da RRB günleri


Hotel Dedeman İstanbul bünyesindeki Türkuaz Restaurant çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri "Rakı, Roka ve Balık Günleri" düzenliyor. (212) 274 88 00.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!