TEOG yerleştirmeleri için videolu tanıtım

Güncelleme Tarihi:

TEOG yerleştirmeleri için videolu tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 14:07

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TEOG kapsamında liselere geçişte tercih ve yerleştirmeler için video hazırladı. 8 dakika süren içerikte tercih ve nakil işlemlerine yönelik bilgiler verildi, öğrenci ve velileri neler yapması gerektiği anlatıldı.

Haberin Devamı

MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinde ‘2015 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Videosu´nda yer alan bilgiler özetle şöyle:
“Adaylar yerleştirmelere yönelik bütün bilgilere www.oges.meb.gov.tr internet adresinde bulunan e-yerleştirme kılavuzundan erişilebilecek.
Okul müdürlüklerinde bilgi alınabilecek. Yerleştirmeye esas puanlar ve okul kontenjanları 24 Haziran’da açıklanacak. Okullarla ayrıntılı bilginin de Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. Burada mesleki ve teknik anadolu liselerine yönelik bilgiler de yer alacak.

Tercihler 6 - 16 Temmuz arasında yapılabilecek. Tercih ekranında yer alan “Okul okula kayıt edeceğim için tercih yapmayacağım” ve “Tercih yapmak istiyorum” butonları yer alacak. Özel okula kayıt yaptıracak öğrenciler tercih ekranında bulunan “Okul okula kayıt edeceğim için tercih yapmayacağım” butonunu seçecek. Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları , öğrencinin yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı ve okulların puanları dikkate alınacak. Öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ ta açıklanacak. İsteyen velilere sonuçlar mesaj olarak da gönderilecek. Öğrencilerin kayıt işlemleri sistem üzerine yapılacak.

Tercih yapmayanlar ile hiçbir tercihine yerleşemeyenler açıköğretim kurumlarına yerleştirilecek. Yerleştirme sonucunda okulların boş kalan kontenjanları 14 Ağustos’ da açıklanacak. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları 17- 21 Ağustos, 24- 28 Ağustos, 31 Ağustos- 4 Eylül tarihlerinde alınacak. Bu başvuruların her birinde 3’er tercih yapılacak. Tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacak. Bu nakil başvuruları okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Nakil işlemlerinin sonuçları 24 Ağustos, 31 Ağustos ve 7 Eylül’de e-okul’ da açıklanacak. Sadece açıköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler istemeleri durumumda Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan il, ilçe öğrenci yerleştirme nakil komisyonlara tarafından okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecek. Bu komisyonlar 7- 10 Eylül tarihlerinde tercih başvuru alacak. Öğrenciler bu başvuruda il ve ilçe sınırları içinde 3 tercih yapabilecek. Yerleştirme işlemleri komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacak sonuçlar 11 Eylül’ de açıklanacak. 11 Eylül tarihi itibariyle yerleştirme işlemleri tamamlanmış olacak.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!