TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Lise yerleştirme sonuçları

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Lise yerleştirme sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 11:08

TEOG tercih işlemlerinin sona ermesi ardından gözler sonuçlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen sınavlardan biri olan TEOG yerleştirme sonuçları bu ay içerisinde öğrencilerin erişimine açılacak. Öğrenciler, E- okul sistemi üzerinden sonuçları görüntüleyebilecek. Peki TEOG lise yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

TEOG yerleştirme sonuçları konusunda detayları araştıran öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı tercih sonuçları açıklamasının gününü sorgulamaya başladı. Liseye giriş için ön koşul olan TEOG yerleştirme sonuçları, öğrencilerin aldığı puanlara göre değişkenlik gösterecek. Peki, TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

Haberin Devamı

TEOG AÇIK UÇLU MU OLUYOR?

MEB, öğrencilerin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri ortamlar oluşturma politikası hedefiyle "açık uçlu soru" dönemi başlatıyor. Bu kapsamda önemli adımlardan biri görülen ortak sınavlarda açık uçlu soru uygulaması gelecek eğitim öğretim yılında hayata geçecek.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TEOG sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında açık uçlu soru sormak için çalışmalara başladı.     

Uygulamayla öğrencilerin yeni müfredat süreci ile uyumlu bir biçimde analitik düşünebilmeleri, olay ve konular arasında ilişki kurabilmeleri ve ifade yeteneklerini güçlendirmeleri hedefleniyor.     

TEOG'da öğrenciler, bazı derslerden 2'şer olmak üzere en fazla 6 ila 8 arasında açık uçlu soru cevaplayacak.     

Açık uçlu soruların yöneltileceği dersler henüz netleşmezken, Bakanlık tarafından öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri, bildiklerini yazıya dökme konusunda sorun yaşamayacakları ve yorum içermeyen sorular hazırlamak için çalışma yürütülüyor.     

Haberin Devamı

En az iki puanlayıcının açık uçlu soruları okuyacağı sınavda, puanlayıcılar değerlendirdiği sınavın hangi öğrenciye ait olduğunu bilmeyecek.     

İki puanlayıcının puanı farklı olursa, öğrencinin cevabı soruyu hazırlayan üst puanlayıcı tarafından değerlendirilecek. TEOG puanları açıklandığında, öğrencilere soruların imajları doğru cevaplar ile sunulacak.     

BAKMADAN GEÇME!