TEOG tercih robotu, sonuçlar sonrası araştırılmaya başlandı! TEOG tercihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercih robotu, sonuçlar sonrası araştırılmaya başlandı TEOG tercihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 18:57

TEOG tercihleri ne zaman yapılacak konusu, öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konular arasında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan TEOG tercihleri, takvimde belirlenen tarihe göre değişkenlik gösterecek. TEOG sonuçları sonrası gerçekleştirilecek olan tercih dönemi 10 gün sürecek. İşte, merakla araştırılan tercih robotu ve tercih tarihi hakkında detaylar

Haberin Devamı

TEOG yerleştirmeye esas puan (YEP) sonuçları açıklandı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanlarının netleşmesi ardından TEOG tercihi için tarih aralıkları belli oldu. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik amacıyla MEB sayfası üzerinden tercih robotu hizmeti sunuldu. Peki, TEOG 2017 tercihleri ne zaman?

YEP sonuçlarının açıklanması ardından hem öğrenciler hem de en az onlar kadar heyecanlı olan velilerin tercih telaşı başladı. Öğrenciler tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecekler.Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilde toplam 26.846 öğretmen görevlendirilecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin bu süreci en doğru şekilde tamamlayabilmesi için -"tercih robotu" hizmeti sundu. 

Haberin Devamı

TEOG TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN!

TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri kapsamında öğrenciler ve veliler "e-okul.meb.gov.tr" adresi üzerinden hizmete sunulan tercih robotunu kullanarak bilinçli tercihlerde bulunabilecek. Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek. Öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirmeyle gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınacak.

TERCİH SONUÇLARI 11 AĞUSTOS TARİHİNDE İLAN EDİLECEK

11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!