TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 2017 TEOG okul puanları

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak 2016 2017 TEOG okul puanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 09:38

TEOG sonuçları için güzel bir puan,ikinci dönem öncesi birçok öğrencinin rüyalarını süslüyor. İyi bir lise okumak isteyen adayların merakla beklediği 2016-2017 TEOG 1. dönem sonuçları, MEB tarafından açıklanacak. Sınavın ardından büyük bir heyecanla sonuçların TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar, öğretmenleri ve arama motorları üzerinden araştırmalarına başladı. İşte öğrencilerin merak ettiği o sorunun cevabı ve TEOG okul puanları

Haberin Devamı

TEOG sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınavı sorunsuzca tamamlayan öğrenciler, yaptıkları neti görebilmek için TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki öğrenci ve velilerinin merakla beklediği TEOG 1. dönem sonuçları tarafından ne zaman açıklanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiler ve TEOG okul puanları ile ilgili detaylar 

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl okulların kapanmasından bir hafta önce, 15 Ocak Cuma günü açıklanan TEOG sonuçları, bu yıl üç gün daha erken açıklanacak. 20 ocak günü başlayacak olan sömestr tatilinden bir hafta önce açıklanması beklenen sonuçların, 13 Ocak Cuma günü öğrencilerle paylaşılması bekleniyor.

OKUL PUANLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG okul puanları bir önceki yıl yayımlanan yerleştirme puanları listesine göre öğrencilere fikir verecek. Bu yıl okul tercihlerinde aldıkları puanlar ve okulların taban puan yerleştirme puanlarını baz alacak olan öğrenciler, geçtiğimiz yıla ait okul puanlarını E-okul sistemi üzerinden öğrenebilecek. 2015-2016 yılı E-okul yerleştirme puanlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

OKUL PUANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"SORULAR ORTA ZORLUK DÜZEYİNDEYDİ"

2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. TEOG sınavı, 23 ve 24 Kasım’da gerçekleşen sınavlarla tamamlanırken, eğitimciler sınavı değerlendirdi.

Sınavları değerlendiren eğitimciler, Türkçe testinin okul derslerine düzenli çalışan öğrencilerin yapabileceği nitelikte olduğu, Matematikte kolay ve orta zorluk düzeyinde sorulara ağırlık verildiği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde okuduğunu anlama ve analiz etmeye dayalı, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavının daha önceki yıllara göre biraz daha zor ve yoruma dayalı olduğu, İngilizcede zorluk bakımından soru dağılımının dengeli olduğu ve Fen bilimlerinde birinci ve ikinci üniteden sorular geldiği yorumunu yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği ortak sınav olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) 23 Kasım’da gerçekleşen 1. gün oturumunda, öğrencilerin Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleriyle ilgili bilgileri değerlendirildi.

Haberin Devamı

TEOG’da, Türkçe testinde sorular ağırlıklı olarak ‘anlam bilgisi’ konusundan gelirken, matematik sınavında ‘kareköklü sayılar’ ve ‘gerçek sayılar’ konusu testin yüzde 45’lik bölümünü oluşturdu. Sorular önceki yıllardaki sınavlar analiz edilerek yapılan değerlendirmeler sonucu beklenen konulardan gelirken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testi, önceki yıllara göre zorluk derecesi artırılmış sorulardan oluştu.

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak 2016 2017 TEOG okul puanları

SINAVA BİR MİLYON 190 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarının yurt içinde 970 sınav merkezinde 16 bin 235 okul/binada, 93 bin 342 sınav salonunda 1 milyon 190 bin 4 öğrenciye, yurt dışında ise 14 sınav merkezinde (7 ülke), 21 okul/binada, 72 sınav salonunda 822 öğrenciye uygulandığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, TEOG kapsamında 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarının sorunsuz gerçekleştirildiği belirtilerek, “Ortak sınavlar, yurt içinde 970 sınav merkezinde 16 bin 235 okul/binada, 93 bin 342 sınav salonunda 1 milyon 190 bin 4 öğrenciye, yurt dışında ise 14 sınav merkezinde (7 ülke), 21 okul/binada, 72 sınav salonunda 822 öğrenciye uygulanmıştır. 10 bin 645 öğrenci, engellerinden dolayı tek kişilik salonda sınava alınmıştır. Bu öğrencilere 15 dakika ek süre kullandırılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak 2016 2017 TEOG okul puanları

BAKMADAN GEÇME!