TEOG Sınav Sonuçları açıklandı! Tıkla Hemen Sorgula

Güncelleme Tarihi:

TEOG Sınav Sonuçları açıklandı Tıkla Hemen Sorgula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 19:10

TEOG sonuçları açıklandı! 8. sınıf öğrencilerinin heyecanlı bekleyişi bitti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin beklediği TEOG sınav sonuçlarını bugün açıkladı. TEOG sınav sonuçları e-okul, meb.gov.tr ve EBA üzerinden öğreniliyor. TEOG sonuçları tıkla öğren!

Haberin Devamı

25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde 8. sınıflara yönelik yapılan TEOG 1. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TEOG sınav sonuçları e-okul, meb.gov.tr ve EBA üzerinden yayınlandı. Öğrenciler e-okul sistemine giriş yaparak Teog sınav sonuçlarını öğrenebiliyorlar.

TEOG Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Veliler ve öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını ve TEOG puanlarını e-okul.meb.gov.tr veya meb.gov.tr internet adreslerine erişerek öğrenebilecekler. Bu adresleri internet tarayıcının arama çubuğuna girerek e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi internet sayfasına ulaşılabiliyor.

TEOG Sınav Sonuçları açıklandı Tıkla Hemen Sorgula

İnternet adreslerine giriş yapıldığında yukarıdaki resimde görülen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş paneli açılıyor. Bu panel üzerinde bulunan Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Numarası sisteme girilmeli, ardından ekranda çıkan güvenlik numalarını ilgili kutucuğa girerek, e-Okul VBS giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu sayede TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN. 

TEOG Sınav Sonuçları açıklandı Tıkla Hemen Sorgula

MEB'DEN YAPILAN TEOG AÇIKLAMASI

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında birinci döneme ait ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımız her yıl sınav takvimini ilan ederken hem öğrenci, öğretmen ve okul idaresince yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında gerçekleşmesini öngörmekte, hem de sınav sorularına yönelik itirazların hukuka uygun bir biçimde değerlendirilmesi için gerekli başvuru ve yargı sürecini dikkate almaktadır. 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır.

Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar,bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Haberin Devamı

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının ilki sonuçlandı. 2. dönem sınavlar ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016'da olacak. Sınav sonuçları ise Haziran 2016'da açıklanacak.

TEOG PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

- Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerine 6 temel dersten sorulacak sorulara ilişkin kazanımlar MEB tarafından her eğitim öğretim yılı başında belirlenmekte, sınav soruları bu kazanımlardan çıkmaktadır. Bu sınavda öğrencilere 1.dönem 120 soru, 2.dönem 120 olmak üzere toplam 240 soru sorulmaktadır.

- Merkezi Sistem Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.

Haberin Devamı

- TEOG Yerleştirme Puanı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70’inden oluşuyor. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıflarda ise 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılıyor.

- Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.

- 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!