TEOG Sınavlarında 15 Olan Tercih Hakkı 25'e Çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

TEOG Sınavlarında 15 Olan Tercih Hakkı 25e Çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 14:14

12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılan TEOG Mazeret Sınavlarının ardından öğrenciler, TEOG sonuçları açıklandı mı? diye araştırmaya başladılar. TEOG sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. TEOG'da tercih hakkı kaç? Bu sorunun cevabı haberimizde...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''TEOG'da 15 olan tercih hakkını 25'e çıkarıyoruz'' dedi. TEOG sınavlarındaki bu önemli değişiklik hem öğrenciler hem de velilerde büyük heyecan yarattı. TEOG'un 25'e çıkan tercih hakkıyla ilgili detaylar haberimizde...

TEOG'DA KAÇ TERCİH YAPILABİLİYOR?

Bugüne kadar TEOG sınavına giren öğrencilere 15 tercih hakkı tanınıyordu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu hakkın 25'e çıkarıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavına ilişkin açıklamasında; "Tercih durumu geçen sene tek listeydi bunu ikiye çıkarıyoruz. 15 olan tercih hakkını da 25’e çıkarıyoruz. Ama bunları yine de ilgili kamuoyunun görüşüne açıyoruz ki, bizim görmediğimiz bir şey varsa bizi uyarsınlar. Bir takvimimiz var ama öncelikle geri dönüşleri almak istiyoruz. Ondan sonra da takvimimizi açıklayacağız. Olabildiğince erken bunları tamamlamayı öngörüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH DURUMU TEK LİSTEDEN, İKİ LİSTEYE ÇIKARILIYOR

TEOG tercih hakkına ilişkin açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı; ''Tercih durumu geçen sene tek listeydi bunu ikiye çıkarıyoruz. 15 olan tercih hakkını da 25’e çıkarıyoruz. Ama bunları yine de ilgili kamuoyunun görüşüne açıyoruz ki, bizim görmediğimiz bir şey varsa bizi uyarsınlar. Bir takvimimiz var ama öncelikle geri dönüşleri almak istiyoruz. Ondan sonra da takvimimizi açıklayacağız. Bunları olabildiğince erken tamamlamayı öngörüyoruz. Zaten yaptığımız düzenlemelerin büyük bir bölümü de geçen yıl okullar açıldıktan sonra öğrencilerin nakil sıkıntılarını ön plana alarak takvimi öğrencilerimizi, velilerimizi, okul yöneticilerimizi sıkıntıya sokmayacak şekilde öğrencilerimizin yerleşebileceği bir takvim yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!