TEOG sınavları bugün açıklanacak!

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavları bugün açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 17:11

Milli Eğitim Bakanlığı'nın mahkeme kararına göre TEOG sınavları ne zaman açıklanacak? 25-26 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavlarından sonra en çok sorulan soru TEOG sınavlarının ne zaman açıklanacağı oldu. TEOG bugün açıklanıyor mu?

Haberin Devamı

25-26 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavlarından sonra en çok sorulan soru TEOG sınavlarının ne zaman açıklanacağı oldu. TEOG sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı duyuru yayınladı.

TEOG 2015-2016 SINAVLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR!

TEOG sonuçları bu akşam açıklanıyor. Sonuçlar, saat 19.00’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde açıklanacak. Sonuçlara ulaşmak için E- okul 'dan giriş yapabilirsiniz.

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının ilki sonuçlandı. 2. dönem sınavlar ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılcak. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016'da olacak. Sınav sonuçları ise Haziran 2016 olarak yayınlandı.

TEOG sınavları bugün açıklanacak


E OKUL İLE TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapacak olan velilerin öncelikle e okula giriş yapması gerekiyor. Bu sayfa açıldığında karşınıza çıkan panelde öğrencinin kimlik bilgileri ve okul numarasını girmeniz gerekmektedir. Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel açılacaktır. Bu panel üzerinde "TEOG sınav sonuçları" başlığı karşınıza çıkar. Bu başlığa tıklayarak TEOG sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

TEOG SINAVI SORU VE CEVAPLARI DUYURULDU

25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan sınavların soru ve cevapları; 26 Kasım 2015 tarihinde, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr sayfasında yayımlanacaktır. Aynı zamanda yapılan sınavların soru ve çözümlü cevapları, 16.00’da öğretmenlerin anlatımıyla video şeklinde, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalının www.eba.gov.tr internet adresi üzerinden yayımlanacaktır.

TEOG sınavları bugün açıklanacak


TEOG PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Haberin Devamı

- Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerine 6 temel dersten sorulacak sorulara ilişkin kazanımlar MEB tarafından her eğitim öğretim yılı başında belirlenmekte, sınav soruları bu kazanımlardan çıkmaktadır. Bu sınavda öğrencilere 1.dönem 120 soru, 2.dönem 120 olmak üzere toplam 240 soru sorulmaktadır.

- Merkezi Sistem Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.

- TEOG Yerleştirme Puanı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70’inden oluşuyor. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıflarda ise 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılıyor.

Haberin Devamı

- Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.

- 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!