TEOG 3. nakil başvuruları için son gün! (TEOG başvurusu yapacaklar dikkat!)

Güncelleme Tarihi:

TEOG 3. nakil başvuruları için son gün (TEOG başvurusu yapacaklar dikkat)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 08:56

TEOG 3. nakil başvuruları için artık son gün. TEOG nakli başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin başvurularını bugün tamamlaması gerekiyor. TEOG nakil başvurularının sonuçları 5 Eylül'de açıklanacak. Tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takviminde yer alan bilgilere göre  22-26 Ağustos arasında başvurusu yapılan TEOG 2.nakil sonuçları açıklandı. İşte merak ettiğiniz TEOG nakil sonuçları ve boş kontenjanlar...

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG ikinci nakil dönemi sonuçları 10.00'da E-okul ve www.meb.gov.tr'de yayınlandı.

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA SORGULA

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul’dan sonuçları görebilir. Aynı zamanda üçüncü nakil dönemi için tercih başvuruları bugün başladı ve 2 Eylül'e kadar sürecek. Ardından 29 Ağustos-2 Eylül arası üçüncü nakil işlemleri yapılacak.

Haberin Devamı

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı veriliyor. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmuyor. Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

TEOG ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ

Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.

TEOG BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG BAŞVURU İŞLEMLERİ..

BAKMADAN GEÇME!