TEOG mazeret sınavları ne zaman? | TEOG 1. dönem mazeret sınavları

Güncelleme Tarihi:

TEOG mazeret sınavları ne zaman | TEOG 1. dönem mazeret sınavları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 10:43

TEOG 1. dönem ortak sınavlar bugün itibariyle sona eriyor. Sınava giremeyen adaylar için yapılacak olan mazeret sınavları ne zaman? Geçersiz mazeretler neler?

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katıldı.

Herhangi bir mazereti dolayısıyla sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılacak.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.Sonuçlar Ocak ayı içerisinde erişime açılacak. 

İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'te uygulanacak. Sonuçlar ise Haziran'da açıklanacak.

Haberin Devamı

ÖZEL GEREKSİNİMİNİ BELGELEYENLER VE MAZERETLİLER

Sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresi içinde modüle işlenen 1 öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak. Ortak sınavlara, 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 işitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreğen hastalığı bulunan öğrenci katılacak.

Bunların dışında herhangi nedenden mazereti oluşan öğrencilerle ilgili tedbirler valiliklerce alınacak, durumlar tutanakla tespit edilip bakanlığa bildirilecek. Az gören öğrenciler ve görme engelli öğrenciler için var olan sorular, içerik ve biçim açısından düzenlendi.

Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi.

 TEOG'DA HANGİ DERSLER ÇIKACAK?

8. sınıf öğrencileri TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil'den sınav olacaklar.

Haberin Devamı

TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?

Yapılacak sınavlarda her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrenciler toplam 120 sorudan sorumlu olacak.

TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?

Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.

TEOG İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

Haberin Devamı

Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

TEOG mazeret sınavları ne zaman | TEOG 1. dönem mazeret sınavları

TEOG PUAN HESAPLAMA

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Haberin Devamı

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.