TEOG mazeret sınavında ilk gün oturumları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

TEOG mazeret sınavında ilk gün oturumları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 12:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için uyguladığı ve nisan ayında düzenlenen TEOG ortak sınavlarına katılamayanlar için yapılan mazeret sınavlarının ilk günkü oturumları tamamlandı. Adaylar yarın da fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına katılacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre TEOG mazeret sınavlarına 4 bin 459 öğrenci katılıyor. 14 Mayıs Cumartesi günkü oturumlarda Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına katılan öğrenciler, 15 Mayıs Pazar günü de fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavına girecek. Sınavlar saat 09.00’da başlayacak, her oturum 40 dakika sürecek. Oturum aralarında yarım saat dinlenme molası verilecek. Sınavlar saat 12.00’de tamamlanacak.

TEOG mazeret sınavı soruları 15 Mart Pazar günkü oturumlardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacak. Sınav sonuçları ise haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde öğrencilerin karnelerine işlenecek.       

Saat 11.20: Din kültürü sınavı başladı

Haberin Devamı

TEOG mazeret sınavları kapsamında ilk günün son oturumu olan din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı başladı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı 12.00’de sona erecek. 40 dakika sürecek oturumda öğrenciler 20 soru cevaplayacak. 

Saat 10.50: Matematik sınavı sona erdi

Saat 10.10’da başlayan TEOG matematik sınavı sona erdi. Adaylar yarım saat dinlenme molasına çıktı. 

TEOG mazeret sınavları saat 11.20’de başlayacak din kültürü ve ahlak bilgisi ile devam edecek. Bugünün son oturumu olan din kültürü ve ahlak bilgisi ise saat 12.00’de sona erecek. Böylece mazeret sınavlarının ilk gün oturumları da tamamlanmış olacak. 

Saat 10.10: Matematik sınavı başladı

TEOG mazeret sınavlarının ikinci oturumu olan matematik sınavı başladı. Adaylar 40 dakika içinde 20 matematik sorusu cevaplayacak. 

Matematik sınavı saat 10.50’de sona erecek.  Ardından öğrenciler yarım saat dinlenme molası verecek ve bugünün son oturumu olan din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına girecekler.   

Saat 09.40: Türkçe oturumu sona erdi

TEOG mazeret sınavları kapsamında saat 09.00’da başlayan Türkçe oturumu 09.40’ta sona erdi.

Nisan ayında yapılan TEOG sınavlarına katılmayan ve geçerli bir nedeni olan öğrenciler için düzenlenen TEOG mazeret sınavları başladı. Bu kapsamda 4 bin 459 aday bugün ve yarın altı dersten sınava katılacak.

Haberin Devamı

Bugünkü oturumların ilki olan Türkçe saat 09.00’da başladı. Adaylar 40 dakika sürecek sınavda 20 soru cevaplayacak. Sınav saat 09.40’ta sona erecek.

İlk oturum Türkçe

Adaylar yarım saat dinlenme molasının ardından 10.10’da matematik sınavına katılacak. Matematik testi için de adaylar 20 soru yöneltilecek ve 40 dakika süre verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!