TEOG ikinci günü: ‘Fen kolaydı’

Güncelleme Tarihi:

TEOG ikinci günü: ‘Fen kolaydı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 11:35

Binlerce ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin girdiği birinci dönem TEOG ortak sınavlarının ikinci ve son günü tamamlandı. TEOG’a Ataköy Gazi Ortaokulu’nda katılan öğrencilerin çoğu günün ilk oturumu olan fen ve teknoloji sınavını kolay buldu. Öğrenciler ‘kaldırma kuvveti’ ile ilgili soruda zorlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin girdiği TEOG ortak sınavlarının ilk döneminin son sınavları bugün yapıldı. Öğrenciler ikinci günde fen ve teknoloji, TC. inkılap tarihi ve yabancı dil sınavlarına girdiler. TEOG’un ikinci ve son gününü Ataköy Gazi Ortaokulu’nda izledik. İlk güne göre daha rahat olan öğrenciler, sınava yarım saat kala okula gelmeye başladı. Birkaç veli okul bahçesinde bekledi. Havaalanına yakın olan okulda sınava giren öğrencilerin velileri, uçakların alçaktan geçmesinden dolayı duyulan ses nedeniyle çocuklarının dikkatlerinin dağılmasından endişe ettiklerini belirtti.

‘BEKLEDİĞİMİZDEN KOLAYDI’

Fen ve teknoloji sınavı Gazi Ortaokulu’nda sınava giren öğrencilere göre kolaydı. Sınav saat 09.00’da başladı. Birçok öğrenci sınavın bitiş süresinden önce sınıftan çıktı. Genel kanı sınavın kolay olduğu yönündeydi. Öğrencilerden bazıları beklediklerinden de kolay bir sınav olduğunu, kontrollerini yapıp erken bitirdiklerini söyledi. Soruların cevaplarını aralarında tartışan öğrenciler ‘kaldırma kuvveti’ ile ilgili bir soruda zorlandıklarını belirtti. Sınavın sona ermesiyle 30 dakika dinlenme molası veren öğrenciler, ardından inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavına girdi. Günün son sınavı ise, yabancı dil.

Haberin Devamı

SON GÜN DE ÇALIŞTIK

TEOG ikinci günü: ‘Fen kolaydı’
Ece Dolu (Öğrenci): Dünkü sınavım çok güzeldi. Türkçe’de zorlanmadım. Hatta beklediğimden de kolay geçti. Matematik geçen seneye göre biraz daha zordu. Din sınavı da güzeldi. Bugün de zor olacağını zannetmiyorum. Düzenli bir şekilde hazırlandım. Şimdi karşılığını almaya geldik. İnşallah iyi bir liseye gideceğim.

 

TEOG ikinci günü: ‘Fen kolaydı’
Batuhan Polatel (Öğrenci): Dünkü sınavım çok iyi geçti. Türkçe’de iki yanlışım var. Matematiğim full. Din kültürü ve ahlak bilgisi de iyi geçti. Dün İngilizce ve inkılaba biraz çalıştım. Fenden de 10 soru çözdüm. Pekiştirmek amaçlı İngilizce kelimelere baktım. Bugün fen sınavının iyi geçeceğini umuyorum. İngilizce’de biraz tereddütüm var.

Haberin Devamı

TEOG ikinci günü: ‘Fen kolaydı’
Berke Eke (Öğrenci): Ben son akşam da çalıştım. Herkes karıştırırsın, diyor. Niye karıştırayım ki biliyorum zaten. Dünkü sınav süperdi. Bugün de süper geçmesini bekliyorum. İnşallah umduğum gibi olur. Hedefim Kabataş Erkek Lisesi.

BUGÜN DAHA SAKİNLER

Naime Güneş (Veli): Sınava, kızım giriyor. Dünkü sınavı güzel geçmiş, bakalım bugünkü nasıl geçecek. Matematikten bir iki soruda takılmış. Türkçe ve din sınavı gayet iyi geçmiş. Dün çok uçak geçmedi ama gürültü çok fazla, sınavda dikkatlerini dağıtıyor. Bugün İngilizce, fen ve inkılaba girecek. Yeşilköy Anadolu Lisesi’ni kazanmak istiyor. Biz anne baba olarak çalıştığımız için çok destek olamadık. Neleri biliyor, nelerde eksiği var, açıkçası çok peşinden koşamadık. Okul hayatı boyunca kendi başına ilerleyen biriydi. Umarım iyi bir liseye yerleşecek.

Haberin Devamı

Hanife Coşkun (Veli): Dünkü sınavı genel olarak iyi geçmiş. Türkçe de morali bozulmuş biraz. İlk sınav da Türkçe’ydi. İnşallah bugün de iyi geçer. Sınava çok çalıştı. Hedefi fen liseleri. Hep onunla birlikteydim. Her şeyini beraber takip ettik. Bugün sınavdan sonra birkaç gün derslere hiç bakmamayı düşünüyor. Biraz dinlensin.

Cafer Coşkun (Veli): Her şeyi annesi yapar. Ben pek bir şey bilmem. Ben manevi olarak hep destek oldum. Ama esas yükü annesi çekiyor. Fen lisesini istiyor. Destekliyoruz bizde.

Nebiye Yeşilırmak (Veli): Sınava bayağı bir hazırlandı. Ne istediğine tam olarak karar vermedi. Biz de destek olduk. Elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyorum. Dün Türkçe’de bir soruda zorlanmış. Matematik ve din iyiydi, dedi. Sayısal dersleri daha çok seviyor. Dün daha heyecanlıydı ama bugün çok fazla heyecanlı değil.

Haberin Devamı

Gülhan Tat (Veli): Oğlum giriyor sınava. Kendi çabalarıyla hazırlandı. Hayırlısı olsun. Her zaman yanındayız. Bu kadar mücadele ediyor, iyi bir yer istiyor. Dünkü sınavları da iyi geçmiş ama sınavlar açıklanmadan da tam olarak bilemeyiz. İleriki zamanlarda değişebilir, şu an için doktor olmak istiyor.

Fen sınavından erken çıktılar

İstanbul Üsküdar Hafize Özal Ortaokulu’nda da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortak sınav heyecanı vardı. Birinci dönem ortak sınavlarının ikinci gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinde okula geldiler. Okul yönetimi öğrencileri karşılayarak sınıflara yönlendirirken veliler de sınav heyacanına ortak oldu.

Haberin Devamı

Sabah saat 09:00’da fen ve teknoloji testi ile başlayan ilk oturum öncesinde öğrencilerden Abdullah Sefa Uluırmak , ”Heyacanlıyım, çok çalıştım, sınavlarım iyi geçiyor. Amacım iyi bir lise” diyerek duygularını paylaştı.

Öğrencinin velisi Abdurrahman Uluırmak ise, ”Çoocuğuma destek olmak için geldim, sınav sisteminden genel olarak memnunum” diye konuştu.  İlk oturum olan fen ve teknoloji sınavı bitmeden salondan çıkan öğrencilerden Filiz Eraslan sınavı kolay bulduğunu belirterek, “Kolay bir sınavdı, bütün soruları hızlıca yaptım ve dinlenme molasına erken çıktım. Heyecanlıyım ama sınavlarım iyi geçiyor” dedi. 

Öğrenciler sınavda ter dökerken veliler de okul bahçesinde beklemeye devam etti. Niray Şahin adlı veli, “Kızım sınavda, çok heyecanlıyım. Tek isteğimiz iyi bir fen lisesini kazanmak” diyerek heyecanını paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!