Tenisin Aurelio'su

Güncelleme Tarihi:

Tenisin Aureliosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2006 00:00

Raket alacak parası bile yoktu ve antrenörler ödünç verdikleri raketlerle onu denediler. Bir antrenör "Senin ayarında oyuncumuz çok" diyerek onu kadroya almadı. Ancak Taçspor ona kucak açtı. Şimdi Türk vatandaşı ve TED’teki Türkiye Şampiyonası’nda bugün finale çıkıyor.

HÜRRİYET Tenis Şenliği kapsamında TED kortlarında süren Performans Tek Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda, Taçspor adına oynayan yeni bir Türk vatandaşı tenisçi var. Kendisi finale çıktı.

Bu gencin adı Marsel Khamdamov. Özbek ve müslüman Marsel. Annesinin fizyoterapistlikten elde ettiği gelir ile geçinmeye çalışıyorlardı. Ülkelerindeki ekonomik zorluklar ve Marsel’in tenisteki gelişimine daha iyi şartlarda sağlamak için yaklaşık üç yıl önce İstanbul’a geldiler.

Marsel o zamanlar 16 yaşındaydı. Ancak Özbekistan’da büyükler şampiyonu, Orta Asya müsabakalarında ikinci ve gençlerde uluslararası turnuvalarda başarılı bir kariyere sahipti. Marsel’in İstanbul’a geldiğinde yanında tenis raketi bile yoktu ve antrenmansızdı. 6 ay boyunca kapı kapı tenis kulüplerini dolaştı.

Senin gibisi çok

Antrenörler kendisine ödünç olarak verdikleri raketleriyle tenis seviyesini denediler. Hatta bugün tenisi bırakmış olan bir gence karşı set oynattılar. Marsel, seti kaybetti. Antrenör de "Bizim takımda senin ayarında çok oyuncumuz var" diye onu kadroya almadı. En sonunda Taçspor Kulübü Marsel’e sahip çıktı. Antrenman imkanı verdi ve desteklemeye başladı.

Marsel’i Türk vatandaşlığına geçirdiler. Marsel Khamdamov, Marsel İlhan oldu. Türkiye’deki ulusal turnuvalara katılmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Turnuvası’nda Türkiye’nin en iyi raketlerini yenerek birinci oldu. Ardından İzmir’deki klasman turnuvasında şampiyonluk yaşadı. Uluslararası turnuvalarda da başarılı sonuçlar aldı.

Bugün tenis camiası da artık Marsel’i benimsemeye başladı. İstikrarlı bir oyunu ve süratli forehand vurabiliyor. Milli takımlar eski antrenörü ve şuanda Taçspor’u çalıştıran Ali Rıza Toptaş, Marsel için şunları söyledi: "Marsel profesyonel kişiliğe sahip. Çalışkan ve en önemlisi saha içindeki sakin hareketleri ile diğer gençlerimize örnek olan biri."

Sponsorluk sözü

Taçspor Kulübü, Marsel’e 15 turnuvada sponsorluk yapacağının sözünü verdi. Marsel bu sene üniversiteye başlıyor. En büyük arzusu da Davis Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmek ve dünya sıralamasında ilk etapta 300’lerin arasına girebilmek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!