Tenis dünyası Paris’te buluşuyor

ANA tablo müsabakalarının pazartesi günü başlayacağı, dünya tenisinin 4 büyük turnuvasından biri olan Rolland Garros.

Türkçe deyimiyle Fransa Açık tüm heyecan ve yoğunluğu ile Paris metropolünde başladı. Kortların bir bölümünde ana tabloya girebilmek için kıyasıya mücadelelere sahne olan ön eleme maçları oynanıyor. Bu müsabakaların en dikkatli izleyicileri ise spor menajerleri, tenis otoriteleri ve teknik adamlar. Onlar, geleceğin tenis yıldızlarını ve Roland Garros'da süpriz çıkış yapabilecek tenisçileri keşfetme derdindeler. Amaç gereken bağlantıları kurup yeni ‘‘Ürünü’’ pazarlamak.

Bekleyelim görelim

Antrenmanlara tahsis edilen diğer kortlar, gazetecilerin ve foto muhabirlerinin istilasına uğruyor. Çünkü bu kortlarda dünyanın 1 numaralı tenisçisi Andre Agassi, son Hamburg turnuvasını kazanan ve favori gösterilen Arjantinli Guillermo Coria, Fransızların erkekler kategorisindeki büyük ümitleri Sebastien Grosjean, 2000 yılının bayanlar Fransa Açık Şampiyonu Fransız Merry Pierce gibi ünlü tenisçileri turnuva öncesi son ince ayarlarını yaparken, samimi ve rahat bir ortamda izleyebiliyorlar.

Evet, 2 haftalık Rolland Garros şöleni başladı. Agassi şampiyon olur mu? Bayanlarda yine klasik Williams kardeşler finali mi oynanır? 1997 yılında Belçikalı tenisçi Filip Dewulfun ön elemelerden çıkıp ana tabloda yarı finale çıkması gibi bir süpriz yaşanır mı? Acaba teniste hiç söz sahibi olmayan Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis bu yıl kazandığı Avustralya Gençler ünvanından sonra Fransa Gençleri de kazanır mı? Steffi Graf ve kocası Andre Agassi, Avustralya'da söz verdikleri gibi karışık çiftlere katılacaklar mı? Tekerlekli sandalye üzerinde oynanan engelliler kategorisini kimin kazanacağı?... Bütün bu soruların cevaplarını önümüzdeki 2 hafta içerisinde izleyeceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları