Tencerede Tike kebabı

Kuşbaşı kuzu etinin terbiye sosu için dövülmüş sarmısak, salça, zeytinyağı, tuz, kimyon ve biberleri derin bir kaba koyun.

Haberin Devamı

Çatalla karıştırın ve etleri bu sosa aktarıp yoğurun. Ağzını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra alacalı soyun ve uzunlamasına ikiye bölün. Parçaları 2,5-3 santim kalınlığında dilimleyin. (Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda 20 dakika bekletip süzebilirsiniz.)
Patlıcanları iyice kurulayın. Çöp şişlere sırasıyla bir patlıcan, bir et dizin. Geniş bir teflon tavaya ya da yanmaz yapışmaz tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Çöp şişleri kızgın yağda çevire çevire 7-8 dakika kızartın. (Pişirme işlemini mangalda da yapabilirsiniz.)
Sosu hazırlamak için zeytinyağını başka bir geniş tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın. İncecik, yemeklik doğradığınız soğanları tavaya aktarıp karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
İncecik doğradığınız sivribiberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri katıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp nar ekşisini ekleyin.
Hazırladığınız bu sosu çöp şişlerin üzerine gezdirin. Ağzı kapalı olarak, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp yanında pideyle servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 500 gr kuşbaşı et
- 4 adet ince uzun patlıcan
Etin terbiyesi için;
- 4 diş dövülmüş sarmısak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon, yenibahar
Sos için;
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5-6 adet orta boy domates
- 3-4 adet yeşil sivribiber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz.)
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (Yarım limonun suyu da olur.)

Yazarın Tüm Yazıları