Tencere düşmüş Twitter’ını bulmuş

Güncelleme Tarihi:

Tencere düşmüş Twitter’ını bulmuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 21:10

Yargıtay, Twitter’da sahte hesap açarak başka bir kadınmış gibi kocayı ‘tuzağa’ düşürmeyi boşanma sebebi saydı. Ama aynı davada, karısına hakaret edip yalan söylediği için davalı kocayı da ‘ağır kusurlu’ buldu.

Haberin Devamı

Konya’da kocasından şüphelenen kadın, internet üzerinden sosyal paylaşım ağı ‘Twitter’da başka bir kadın ismi kullanarak sahte hesap açtı.

Kadın, bu sahte hesaptan kocasına mesajlar atarak ‘tuzağa’ düşürerek aleyhine delil yaratmaya çalıştı. Çift Konya 1. Aile Mahkemesi’nde geçen yıl karşılıklı boşanma davası açtı. Kadın, dava dilekçesinde, kocasının kendisini aşağıladığını, hakaret ettiğini ve yalan söyleyip güvenini sarstığını öne sürdü. Koca ise, karısını evlilik birliği görevlerini yerine getirmemek, sahte ‘Twitter’ hesabı açıp aleyhine delil yaratmaya çalışmakla suçladı. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi.

YALAN SÖYLEYEN, HAKARET EDEN ERKEK DAHA AĞIR KUSURLU

Kararı kadın tazminat miktarı, koca ise karısının daha kusurlu olduğu iddiasıyla temyize taşıdı. Dosyaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının sahte ‘Twitter’ hesabıyla kocası aleyhine delil yaratmaya çalışmasını geçerli neden sayarak boşanmayı onadı. Ancak, karısını aşağılayan, hakaret edip yalan söyleyerek güvenini sarsan kocayı da ‘ağır kusurlu’ buldu. Yargıtay, kadına daha yüksek maddi-manevi tazminat verilesine hükmetti. Mahkeme bozmaya uyarsa, kadına daha yüksek tazminata hükmedecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!