Tempoyu düşürmeliyiz

12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası 2. turundaki en önemli maçına çıkıyor. Avrupa basketbolunun ekol ülkeleri arasında yer alan İspanya önünde, son anda bir aksilik çıkmazsa tam kadro mücadele edeceğiz.

Kadrosunda birçok yıldız oyuncuyu barındıran İspanya, son Dünya şampiyonu ve Avrupa ikincisi. Grubunda Sırbistan’a yenilen, Solovenya ve Büyük Britanya’yı mağlup eden, 2. tura bir tane galibiyet taşıyabilirken, iyi bir görüntü çizmedi. Buna karşın Milli Takımız, Litvanya, Bulgaristan ve ev sahibi Polanya’yı yenerken tüm basketbol otoritelerinin takdirini kazandı.
Hızlı ve sert oynuyorlar
Basketbolu  hızlı tempoda sert oynayan İspanya’nın önemli silahları; LA Lakers’ta forma giyen Paul Gasol,  Toronto Raptors’tan Juan Carlos Navarro, Memphis Grizzlies’ten Marc Gasol, yeni sezonda Real Madrid kadrosunda yer alacak olan Jose Garbajosa, yetenekli oyun kurucu Sergio Llull ve Raul Lopez.
Derin bir kadroya sahip olan İspanya’da, Marc Gasol, Garbajosa, Llull ve Raul Lopez, henüz rotasyonda fazla şans bulamadı. Pota altında Pau Gasol ile birlikte iyi bir ikili oluşturan Felipe Reyes, İspanya’nın en sert oyuncuları arasında bulunuyor.
Navarro’yu durdurmalıyız
Bugünkü maçı kazanmanın yolu tempoyu düşürmekten geçiyor. Kerem Tunçeri ve Ender’in, ilk 3 maçta olduğu gibi takımı iyi organize etmeleri çok önemli. Skorer Navarro’yu Ömer Onan, Engin ve Sinan’la birlikte oyundan düşürmeliyiz. Pota altında Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve Semih Erden’in faul problemine girmeden hücum ve savunmada rakiplerini bozmaları gerekir. İspanya maçını kazanırsak, bu bize büyük moral verir ve o moralle madalyaya kadar gidebiliriz. 12 Dev Adam’ın inancı ve gücü bunu başaracaktır.
Yazarın Tüm Yazıları