Temizlik işçisinin hayatına mal olan kapaksız rögara kapak konuldu

Güncelleme Tarihi:

Temizlik işçisinin hayatına mal olan kapaksız rögara kapak konuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 13:31

Temizlik işçisinin hayatına mal olan kapaksız rögara kapak konuldu

Haberin Devamı

Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL,(DHA) Temizlik işçisi Semavi Güneş'in ölümünün ardından Sarıyer İstinye'deki rögara kapak konuldu. Yarım kalan çöp toplama işlemi de bugün yapıldı. Çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasını incelemeye alan polis, hem rögar kapağının nasıl ortadan kaybolduğunu, hem de temizlik işçisinin yaşamını yitirdiği olayın ne şekilde gerçekleştiğini tespit etmeye çalışıyor.

MUHTAR: TAM BİR TUZAK KURULMUŞ
Bölgeye devamlı olarak çöp ve moloz bırakıldığını söyleyen İstinye Mahallesi muhtarı Recep Alkan, rögar kapağının üzerinin olaydan önce çöplerle kapatıldığı belirterek, " Hafta sonu rögar kapağını kim aldıysa, üzerini de örtmüşler, tam bir tuzak kurulmuş burada" dedi. Kapakla ilgili kendilerine bir ihbar gelmediğini, gelmesi durumunda gerekeni anında yapacaklarını, ilgili kurumları bilgilendireceklerini söyleyen Alkan, " Burada kapak bulunmadığına dair müracat ne bize ne belediyeye ne de İSKİ'ye yapılmadı" diye konuştu.

ELBİSELER ÖRTMÜŞ
Bölgede her gün temizlik yaptığını söyleyen Sarıyer Belediyesi Temizlik görevlisi Ferhat Kalaycı bugün de görevinin başındaydı. Bir yandan temizlik yapan bir yandan da o gün gördüklerini anlatan Kalaycı, " Pazar sabahı burada birşey yoktu. Toparladım buraları. Mazgal kapağı da yerindeydi. Buraya elbiseler atılmış. İnsanlar konteynere atmıyor yere atıyor. Olduğu gibi yere atıyor. Elbiseler atılmış. Bazı insanlar da içinden kullanacağını seçiyor. Onun için ben de toplamadım. Bıraktım bu şekilde. Elbiseler üzerine örtmüştü. Gece arkadaş görmemiş burayı, olay bu" diye konuştu.

ÖLEN İŞÇİNİN DAYISI KONUŞTU: UCUZ BİR İŞ KAZASI
Olay yerine hayatını kaybeden temizlik işçisinin dayısı Osman Erbay da geldi. Türkiye'de buna benzer ihmalkarlıkları sürekli olduğunu söyleyen Erbay olayı, " Acımız büyük. Böyle bir yerde İstanbul gibi metropol bir şehirde böyle ucuz bir iş kazası"şeklinde tanımladı. Erbay, savcının kararına ve adli tıp raporlarına baktıktan sonra hukuki mücadeleye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

ZONGULDAK'TA TOPRAĞA VERİLECEK
Talihsiz temizlik işçisi Semavi Güneş'in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından memleketi Zonguldak'a götürüleceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!