Temiz şoku

Güncelleme Tarihi:

Temiz şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Karşıyaka'daki ünlü Temiz Mandıra'nın yaratıcısı Nuri Bilgi av tüfeğiyle canına kıydı. Bilgi'nin, çocuklarına devrettiği işin büyütülmesinde mali darboğaza girildiği ileri sürüldü.

Çocuklarım sorumlu

KARŞIYAKA'nın köklü firmalarından Temiz Mandıra'nın sahibi Nuri Bilgi, ‘‘Ölümümden çocuklarım sorumludur’’ yazılı bir notla, ‘‘Kefen parası’’ olarak 1700 riyal, 100 dolar ve 1 milyar lira bırakarak canına kıydı.

Ateş düzeneği

İŞÇİSİ Hasan Sarı ile dün saat 05.00'te mandırayı açıp bahçeye geçen 64 yaşındaki avcılığıyla da ünlü Bilgi'nin tüfeği tel korkuluğa sabitleştirip karşısına geçtiği ve tetiğe bağlı ipi çekerek ateşlediği anlaşıldı.

Mali sıkıntı mı

SİLAH sesine koşup patronunu kanlar içinde bulan Sarı'nın haber verdiği polis, Bilgi'nin olay yerinde öldüğünü belirledi. Haber ilçede şok etkisi yaratırken, firmanın bir süredir mali sıkıntıda olduğu öğrenildi.

KARŞIYAKA'da ünlü işadamı 64 yaşındaki Nuri Bilgi, dün saat 05.00'te işçisi Hasan Sarı ile Aksoy Caddesi'ndeki Temiz Mandıra İmalat ve Satış Mağazası'nı açtı. Bilgi, depo olarak kullanılan yarı açık bahçeye geçti. Bir süre sonra patlama sesine koşan Sarı, patronunu kanlar içinde yerde buldu. Sarı'nın haber verdiği polis ve sağlık ekibi Bilgi'nin ölmüş olduğunu belirledi.

2 ÇOCUK babası Bilgi'nin bahçe duvarı üzerindeki tel örgüleri tutan direğe av tüfeğini sabitleştirdiği, tetiğine de bir ip bağladığı görüldü. Avcılığıyla da ünlü Bilgi'nin namlunun karşısına durup, direğin arkasından geçirerek gerdirdiği iple tetiği çekerek tüfeği ateşlediği anlaşıldı. Bilgi'nin saçmaların göğsüne isabet etmesi sonucu öldüğü belirlenirken, canına kıydığına dair not, borç, alacak listesi ve ‘‘Kefen parası’’ olarak bıraktığı 1700 riyal (290 milyon lira), 100 dolar ve 1 milyar lira bulundu. Nöbetçi savcı cesedin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasına karar verirken, şok geçirip fenalaşan 51 yaşındaki Sarı da hastanede tedavi altına alındı.

BİLGİ'NİN bıraktığı not, av tüfeği incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Olayın ardından mandıraya gelen işadamının çocukları Ufuk ve Şafak Bilgi gözyaşı döktü, dükkana kapanıp basın mensuplarıyla görüşemedi.

Küçücük işyerinden fabrikaya

SADECE Karşıyaka'nın değil, tüm İzmir'in tanıdığı, süt, yoğurt ve peynirine her semtten müşterisi bulunan Nuri Bilgi ‘‘Temiz Mandıra’’ya yarım asır önce Karşıyaka Kız Meslek Lisesi'nin yanında babadan kalma 20 metrekarelik dükkanla başladı. İsmi gibi temiz ürünleriyle tutulan, damak tadına önem verenlerin Buca'dan bile gelip alışveriş yaptığı, İzmir'in kalburüstü kişilerinin abonesi olduğu mandıra, büyüyüp Aksoy Caddesi'ndeki bugünkü yerine taşındı.

BİLGİ'nin işlerini devrettiği iki oğlu, iddiaya göre işi daha da büyüyüp ‘‘marka’’ olmak istedi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kurdu. Bunun için bankalara borçlanıldı, hatta iddiaya göre tefecilerden de yüksek faizle para alındı. Ani ve plansız büyümeyle başlayan sorunlar nedeniyle Bilgi ile çocukları arasında anlaşmazlık çıktı, aile içi huzursuzluk başladı. Borçlardan kurtulabilmek için Bilgi tekrar işin başına geçti. İşaleminde de bir süredir Nuri Bilgi'nin aşırı borçlanma nedeniyle zor durumda olduğu konuşuluyordu. Bir süredir eşinden ayrı yaşayan Bilgi'nin, kendisinden 20 yaş küçük bir kadınla birlikte olduğu, çocuklarıyla anlaşmazlığının bir nedeninin de bu ilişki olduğu önesürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!